Budi dio naše mreže
Izbornik

21. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u posjetu Vojnom ordinarijatu

Zagreb (IKA)

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ koja djeluje u sklopu Centra vojnih škola „Petar Zrinski“ pri Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ posjetili su u srijedu 28. studenoga Vojni ordinarijat u RH. Posjet je upriličen u sklopu redovnog plana i programa izobrazbe HVU u 2018./2019.

Polaznike 21. naraštaja Ratne škole predvođene zapovjednikom Hrvatskoga vojnog učilišta general-bojnikom Matom Pađenom i načelnikom Centra vojnih škola brigadirom Damirom Stručićem, primili su vojni biskup Jure Bogdan i generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo.

U sklopu posjeta domaćini su zapovjednika Učilišta i polaznike Ratne škole upoznali s dokumentima koji omogućuju djelovanje Vojnog ordinarijata u RH, s djelovanjem Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj kroz proteklih 20 godina, sa strukturalnim uređenjem Vojne biskupije i vojnih kapelanija, kao i s pastoralnim programima i redovitim radom.

21. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ ima 13 polaznika, a pored visokih časnika iz MORH-a i OSRH, na školovanju sudjeluju i visoki časnici iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH. Uz polaznike i zapovjednika Učilišta na susretu su bili načelnik Odjela planiranja i potpore u Centru vojnih škola kapetan fregate Marijan Dražetić i vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu o. Zoran Vujičić, DI. Na završetku posjeta polaznici 21. naraštaja Ratne škole i njihovi zapovjednici tradicionalno su se fotografirali s biskupom ispred zgrade Vojnog ordinarijata.

Ključne riječi:
ratna škola vojni ordinarijat