Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarijat

Slavljena misa povodom Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice pogibije desetorice pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 7. domobranske pukovnije, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u utorak 21. ožujka misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje u crkvi Svih svetih na groblju Sukušan-Debeljak u Sukošanu, u Zadarskoj nadbiskupiji, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Proslavljen Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

Djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem, uoči blagdana Ivana Pavla II., u petak 21. listopada misnim slavljem proslavili su Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II". Misno slavlje u kapelici „Sv. Ivan Pavao II.“ u Ministarstvu obrane predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s kapelanom i biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OS RH don Slavkom Rajičem i vojnim kapelanom i dekanom o. Zdravkom Barićem, SMM, izvijestio je MORH.

Sastanak u Vojnom ordinarijatu

U prostorijama Vojnog ordinarijata u Zagrebu u četvrtak, 20. listopada održan je sastanak na kojem je analizirana organizacija i provedba 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke i proslave jubileja Vojnog ordinarijata.

Misa Večere Gospodnje u sjedištu Vojnog ordinarijata

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan predvodio je Misu Večere Gospodnje i obrede Velikog četvrtka u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru u četvrtak 15. travnja, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Misa posvete ulja u sjedištu Vojnog ordinarijata

Vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je misu posvete ulja na Veliki četvrtak 14. travnja u kapeli Vojnog ordinarijata na zagrebačkom Ksaveru, izvijestili su iz Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske.

Početak korizme u Vojnom ordinarijatu

Na Čistu srijedu – Pepelnicu, 2. ožujka vojni biskup Jure Bogdan u zajedništvu s generalnim vikarom don Markom Medom predvodio je u kapelici Vojnog ordinarijata u Zagrebu misu za početak korizme, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

1 2 3 6