Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarijat

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka u kapeli Vojnog ordinarijata, vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je Misu posvete ulja, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak 28. ožujka u kapeli Vojnog ordinarijata vojni ordinarij Jure Bogdan slavio je Misu posvete ulja. Ova misa, u kojoj se blagoslivlja bolesničko ulje i posvećuje krizma, na osobit način očituje zajedništvo prezbitera s njihovim biskupom, izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

Održane duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata

Duhovne vježbe za vojne i policijske kapelane – njih oko 30 – koji vrše pastoralnu službu u Vojnom ordinarijatu, održane su od ponedjeljka, 19. veljače do četvrtka, 22. veljače 2024. u „Oazi sv. Marije Krucifikse“ – Duhovnom centru Službenica Milosrđa na Kamenu u Splitu.

Svjedoci: monaštvo i snaga zagovora

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 26. travnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu dvanaeste u nizu meditacije, koju donosimo u cijelosti, bila je tema "Svjedoci: monaštvo i snaga zagovora. Grgur iz Nareka".

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Na općoj audijenciji u Vatikanu u srijedu 26. travnja sudjelovala je i skupina hrvatskih hodočasnika među kojima su bili i pripadnici Hrvatskoga vojnog učilišta te djelatnici Vojnog ordinarijata iz Zagreba, u pratnji vojnog ordinarija Jure Bogdana. Na kraju opće audijencije papa Franjo uputio im je pozdrav koji prenosimo u cijelosti.

Slavljena misa povodom Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Povodom obilježavanja Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice pogibije desetorice pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 7. domobranske pukovnije, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u utorak 21. ožujka misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje u crkvi Svih svetih na groblju Sukušan-Debeljak u Sukošanu, u Zadarskoj nadbiskupiji, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Proslavljen Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

Djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjem, uoči blagdana Ivana Pavla II., u petak 21. listopada misnim slavljem proslavili su Dan Vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II". Misno slavlje u kapelici „Sv. Ivan Pavao II.“ u Ministarstvu obrane predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s kapelanom i biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OS RH don Slavkom Rajičem i vojnim kapelanom i dekanom o. Zdravkom Barićem, SMM, izvijestio je MORH.

Sastanak u Vojnom ordinarijatu

U prostorijama Vojnog ordinarijata u Zagrebu u četvrtak, 20. listopada održan je sastanak na kojem je analizirana organizacija i provedba 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke i proslave jubileja Vojnog ordinarijata.

1 2 3 7