Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarijat

Božićna poruka mons. Tome Vukšića

Božićnu poruku vrhbosanskog nadbiskupa koadjutora i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tome Vukšića, koju je 18. prosinca 2020. objavila Katolička tiskovna agencija, prenosimo u cijelosti.

U Slunju slavljena misa za don Milenka Majića

U crkvi bl. Ivana Merza na vojnom poligonu Slunj u petak 11. prosinca slavljena je misa za preminulog vojnog kapelana don Milenka Majića koji je u Središtu za borbenu obuku na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju bio na službi šest godina.

Kardinal Puljić i mons. Vukšić negativni na koronavirus napustili bolnicu

Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski priopćio je da su vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni na koronavirus te su u subotu, 12. prosinca u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu gdje su bili na liječenju.

Dan Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, u petak 11. prosinca, obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Zbog pandemijskih okolnosti, obilježavanje je organizirano u skromnijem obliku uz poštivanje epidemioloških mjera.

Pokopan don Milenko Majić, vojni kapelan

Ispraćaj don Milenka s vojnog poligona u Slunju bio je u utorak, 8. prosinca u kapeli koja je izgrađena u vrijeme njegove kapelanske službe. Sprovodni obredi održani su u srijedu 9. prosinca na mjesnom groblju Bartuluša u Drinovcima (BiH), gdje je služena i misa zadušnica koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić u zajedništvu s vojnim ordinarijem u RH mons. Jurom Bogdanom.

Obilježen Dan vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.”

U kapelici “Sv. Ivana Pavla II.” u Ministarstvu obrane RH u petak 23. listopada generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo predvodio je misno slavlje povodom obilježavanja Dana Vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II.”. Misno slavlje održano je uz poštivanje preporučenih i propisanih mjera za suzbijanjem pandemije koronavirusa.

Tradicionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja Majci Božjoj Bistričkoj

28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu održano je u nedjelju 4. listopada. Na hodočašću su nazočili ministri branitelja Tomo Medved, kao i ministar obrane Mario Banožić koji je podsjetio da su hrvatski vojnici obranili kršćanski identitet i kulturu ovih prostora. Misu u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, javlja Hina.

1 2 3 4