Budi dio naše mreže
Izbornik

24 djece primilo pomoć škole Vladimira Preloga

Zagreb (IKA)

Šestu godinu zaredom Prirodoslovna škola Vladimira Preloga u Zagrebu organizirala je humanitarno adventsko prikupljanje pomoći za potrebite obitelji, koje su korisnice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Akcija Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, završena je Adventskom humanitarnom priredbom održanom 21. prosinca u sportskoj dvorani škole, na kojoj su, uz obitelji u potrebi, bili nazočni i predstavnici zagrebačkog Caritasa.

Pomoć su primile četiri obitelji iz kartoteke zagrebačkog Caritasa: jedan samohrani otac, ratni vojni invalid, sa sedmero djece, osmeročlana obitelj u kojoj je otac šestero djece na dugotrajnom bolovanju, još jedan nezaposleni samohrani otac osmero djece, te nezaposlena samohrana majka sa šestero djece, koji žive u podstanarstvu. U organizaciji darivanja sudjelovalo je 41 razreda sa svojim razrednicima. Ova akcija od posebnog je značaja jer ciljano pomaže svakoj obitelji u njezinim konkretnim potrebama.

“Ove je godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije odabrao je četiri obitelji i, nakon što ih je kontaktirao, poslao je popis njihovih potreba zajedno s veličinama odjeće i obuće za svakog člana obitelji. Tada su koordinatori Volonterskog kluba škole nazvali pojedinačno svaku obitelj i tražili dodatan popis konkretnih potreba. Nakon toga je Volonterski klub škole poslao popis potrepština svim profesorima i razrednicima koji su ga proslijedili dalje razredima i roditeljima. Akcija je trajala tri tjedna, a zadnji je tjedan svaki razred pakirao svoje poklone u kutije i ukrasne papire. Uz to je i Volonterski klub škole dvaput organizirao humanitarnu prodaju božićnih ukrasa i kolača te sakupio za svaku obitelj oko 700 kuna”, izjavila je u povodu primopredaje donacija profesorica Irena Marinić, voditeljica školskoga Volonterskog kluba i koordinatorica ove akcije.

Božićno darivanje obitelji podsjeća nas i pokazuje koliko ljudskost može biti lijepa kada se ostvaruje ljubavlju prema bližnjemu, poručila je profesorica Irena Marinić

U znak zahvalnosti za suradnju, povjerenje i pruženu pomoći potrebitim obiteljima, u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ravnatelju Zlatku Stiću prigodnu zahvalnicu uručila je soc. radnica Ana Juratovac, koja je pohvalila karitatvni duh koji se u ovoj školi očituje kroz brojne humanitarne akcije, među kojima se svakako ističe već tradicijska akcija prikupljanja pomoći za Caritasove korisnike. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga dugo surađuje sa zagrebačkim Caritasom, a tijekom nekoliko proteklih desetljeća najviše je pomagala rad Kuće ljubavi na Savici-Šancima, koja na smještaju ima novorođenu djecu do tri godine starosti, majke s djecom i trudnice.