Budi dio naše mreže
Izbornik

60 godina zavjeta sestre Marije Veronike od Svetog Lica

Požega (IKA)

Sestre klarise proslavile su 60 godina zavjeta sestre Marije Veronike od Svetog Lica 20. svibnja u kapeli sv. Klare u Požegi. Svečanu misu predslavio je fra Tonio Vučemilović OFM, povjerenik za redovnice Požeške biskupije.

Sudionici slavlja na početku su se prisjetili života svečarice Ive Ivančić koja je rođena 20. ožujka 1936. u Grabovici (Hercegovina). Zahvalili su Bogu za njene roditelje (Anđu i Žigu), vjerničku obitelj u kojoj je provela lijepo i teško djetinjstvo, njenu braću i sestre, zatim redovnički poziv na koji se odazvala u svojoj 24 godini, prve zavjete koje je položila u Samoboru 21. svibnja 1963., te molitvu, predanje, svakodnevno sestrinsko služenje u radu, trpljenju, bolestima i slabostima kroz sve ove godine života u Zagrebu i Požegi.

Sestra Veronika je najstarija među sestrama koje su 1. svibnja 2000. godine došle u Požegu na poziv požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

U različitim službama kojima je služila zajednici kao sestra kuharica, bolničarka, savjetnica, vrtlarica, s. Veronika je sudjelovala u gradnji, zidanju, krečenju i obnavljanju samostana, kao i u vezenju, pletenju, izradi korporala i krunica. Molitva krunice joj je posljednje tri godine „glavna dužnost” jer ju noge i oči više ne služe.

U homiliji je fra Tonio podsjetio koliko je bitno kroz cijeli život imati u svijesti da smo ljubljeni od Oca, poput Isusa, Njegovog ljubljenog Sina. „Zato nas i ova velika obljetnica poziva da se ne damo voditi trenutačnim raspoloženjima naše duše nego da ustrajemo u vraćanju na najvažniju istinu našega života koja će nas ponovno dovesti u Očev zagrljaj ljubavi iz kojeg je i potekao naš život.“, rekao je fra Tonio.

Nakon otpjevanog himna Tebe Boga hvalimo i sestre su čestitale slavljenici.