Budi dio naše mreže
Izbornik

90. redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH

Banja Luka (IKA)

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80) u utorak i srijedu, 16. i 17. srpnja bit će održano 90. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, najavila je KTA.

Predsjedat će predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić. Zasjedanje će početi u utorak, 16. srpnja u 9 sati.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka donesenih na 89. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 20. i 21. ožujka u Mostaru, i na drugim susretima. Saslušat će izvješće Nadzornog i Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine. Također će se osvrnuti na svoj pohod ad limina u Rimu od 3. do 8. svibnja te dogovoriti saziv Vijećâ i Komisija BK BiH u novom petogodišnjem mandatu.

Konferencija za novinare bit će upriličena u srijedu, 17. srpnja u 12 sati također u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. Na teme zasjedanja osvrnut će se nadbiskup Tomo Vukšić i banjolučki biskup Željko Majić.

Uoči radnog dijela zasjedanja, biskupi će sudjelovati na svečanom euharistijskom slavlju, na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, u ponedjeljak 15. srpnja u 10 sati. Misu u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci, u zajedništvu s drugim biskupima, predvodit će potpredsjednik BK BiH mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Ključne riječi:
BK BiH