Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica za plodove zemlje i ljudskog rada u Tordincima

Tordinci (IKA/TU)

Župljani Župe Presvetog Trojstva su 10. listopada 2021. na misama u Korođu, Antinu i Tordincima zahvalili Gospodinu na svim darovima, plodovima zemlje i ljudskoga rada koje su primili tijekom godine.

Predslavitelj – župni upravitelj vlč. Josip Erjavac u homiliji je istaknuo da je mjesec listopad posebno važan za svakog katolika u duhovnom smislu. To je mjesec naše Gospe, Blažene Djevice Marije, koju, kao i u svibnju štujemo molitvom krunice odnosno Gospinim litanijama. Isto tako u mjesecu listopadu ubiremo te posljednje plodove iz naših vrtova i sa naših njiva oko kojih smo se mučili i pazili cijele godine. I Papa Franjo u svojim enciklikama i nagovorima naglašava kako smo pozvani čuvati našu Zemlju, poručio je vlč. Erjavac.

Slikovito rečeno, mi se hranimo zemljom jer nam iz zemlje dolazi svaki taj plod. Danas na poseban način obilježavamo zahvalu, premda zahvaljujemo svakodnevno. Svaka bi misa trebala biti zahvala Bogu. Dobro je osvijestiti osjećaj zahvalnosti u svakodnevnom životu kršćana, rekao je.

Vlč. Erjavac postavio je pitanje jesmo li dovoljno zahvalni na onome što nam dragi Bog svakodnevno daruje. Potaknuo je okupljene vjernike da zahvale na svemu, počevši od one najmanje sitnice do onoga najvećeg, dara života. Zahvala Bogu za sve plodove zemlje izrečena je i prikaznom procesijom u kojoj su vjernici donijeli zemlju, sjemenje, kruh, vino, vodu, voće i povrće te cvijeće. Vjernici su na slavlje došli odjeveni u narodne nošnje.