Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova u Okučanima

Okučani (IKA)

U župi sv Vida mučenika u Okučanima 17. i 18. prosinca održana je dvodnevna adventska duhovna obnova koju je predvodio nekadašnji župnik fra Damir Pavić, aktualni tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Sarajevu.

Fra Damir trenutno obnaša i službu koordinatora Franjevačkih pučkih misija u provinciji Bosne Srebrene.

U programu duhovne obnove u Okučanima bile su tri mise i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. U propovijedima Pavić je isticao kako je cijeli čovječji život pun iščekivanja i tome nema kraja. Tako je i u duhovnosti. Postavio je pitanje: „Je li nam je kroz naša životna došašća Isus dotaknuo srca, je li On ušao u njih?“

Poravnajmo sve ono što u našem životu nije dobro, skromnim i poniznim pokajanjem, kako bi se ono što očekujemo dogodilo u našem životu, u našoj obitelji…“, poručio je.

Tijekom obnove predstavljena je knjiga „Na svetost pozvani“, fra Damira Pavića. Autor je više godina u „Svjetlu riječi“, franjevačkom mjesečniku iz Sarajeva, ispisivao kolumnu u kojoj čitateljstvu iz mjeseca u mjesec predstavlja poznate ili manje poznate svece i blaženike Katoličke Crkve te odlučio tekstove sabrati u knjigu.