Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski hod u znaku enciklike Laudato si'

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je preko videoporuke zahvalio i ohrabrio mlade Salezijanskoga sveučilišnog instituta u Veneciji i Veroni (IUSVE) koji, zajedno sa svojom sveučilišnom radijskom postajom Cube Radio, žele uključiti posjetitelje digitalnoga svijeta u adventski projekt „Došašće Green Dream“ nadahnut enciklikom Laudato si', prenosi Vatican News.

Zahvaljujem mladima sa Salezijanskoga sveučilišnog instituta iz Venecije, i njihovoj radijskoj postaji Cube Radio, što su pripremili adventski put nadahnut Božjom riječju iz nedjeljne liturgije i enciklikom Laudato si’. Hvala vam. Pozivam vas da uključite druge mlade, i korisnike mreže, u pripremu Božića, šireći, također putem društvenih medija Vatican Newsa, Riječ Božju, te pozivajući ih na brigu o zajedničkom domu. Molim se za vas, i vi molite za mene, istaknuo je papa Franjo u poruci.

Tim je riječima potaknuo skupinu mladih koji se oslanjaju na svoju sveučilišnu radijsku postaju Cube Radio, da uključe posjetitelje digitalnoga svijeta u adventski itinerar naslovljen „Došašće zeleni san“, koji čini 26 rečenica iz enciklike Laudato si’, po jedna za svaki dan, počevši od nedjelje 29. studenoga pa do Badnjaka. Inicijativa obuhvaća i 26 slika koje su napravili sami mladi, a koje će se moći primiti svakoga dana putem biltena ili kanala Telegram, upisujući se izravno na web stranicu cuberadio.it.