Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski humanitarni koncert u Malom Parizu

Slavonski Brod (IKA)

Svečano je u Župi Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu u nedjelju 27. studenoga humanitarnim adventskim koncertom i obećanjima djece proslavljena Prva nedjelja došašća.

Tijekom večernjega misnog slavlja, koje je uz župnog vikara Luku Ćosića predvodio župnik Krešimir Čutura, svečano je svoja prva obećanja dalo 45 djece koja će na godinu 7. svibnja primiti prvu pričest. U pratnji vjeroučiteljice s. Terezije Havliček, karmelićanke, sudjelovala su u molitvi vjernika te u znakovitim prinosima darova među kojima se našao i pano sa slikama i imenima djece. Župnik je svakom djetetu darovao Moj prvi molitvenik, pozvavši ih da se po njemu mole u ovo vrijeme priprave za prvu pričest.

Poslije mise održan je humanitarni adventski koncert na kojem su s nekoliko prigodnih pjesama nastupili zborovi župe. Prvi je nastupio pučki zbor, koji pjeva na jutarnjim misama, a predvodi ih s. Svjetlana Paradž, karmelićanka. Potom je predvođen Josipom Marinovićem nastupio zbor mladih, koji pjeva na večernjim misama. Njima se s gitarom pridružio župnik Čutura otpjevavši pjesmu – Odlučio sam slijediti Krista. Toccatu u d molu na klaviru je potom izveo vikar Ćosić. Kao gost je nastupila ženska pjevačka skupina Ad astra predvođena prof. Jasnom Stajić. Posljednji je nastupio domaći središnji zbor, koji pjeva na podnevnim nedjeljnim misama, a vodi ih prof. Alenka Martinović. S prigodnom znakovitom recitacijom nastupilo je petero djece iz župe. Nagrađivali su ih njihovi župljani velikim pljeskom.

Župnik Čutura zahvalio je na kraju svima na dobrovoljnim prilozima, kako prikupljenim na koncertu tako i kupnjom proizvoda koje su pripremale članice župnog Caritasa, naglasivši kako će tim sredstvima kupiti ogrjev i hranu za siromašne i pomoći Pučku kuhinju koja djeluje u Slavonskom Brodu. Dodao je kako im je uz tu humanitarnu nakanu, namjera bila i razveseliti svoje župljane da uz pjesmu radosno u ovo vrijeme adventa idu u susret velikom blagdanu – Božiću. Druženje uz okrjepu nastavljeno je u vjeronaučnoj dvorani.