Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventski susret franjevaca konventualaca koji djeluju u Njemačkoj

Hanau (IKA)

Adventski susret franjevaca konventualaca koji djeluju u hrvatskim katoličkim zajednicama u Njemačkoj održan je s fra Miljenkom Hontićem, provincijalom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, u ponedjeljak, 28. studenog, u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Hanauu.

Na susretu su bili fra Pero Šestak iz Neumünstera, fra Ivan Penava iz Würzburga, fra Milan Gelo iz Tübingena i fra Ivan Kovačević, koji je bio domaćin toga susreta u Hanauu.

Na radnom dijelu sastanka fra Miljenko je održao adventski nagovor, nastojeći povezati dinamiku toga dijela liturgijske godine s redovničkim pozivom. Osim duhovnoga dijela, bilo je govora o nekim praktičnim pitanjima, koja se tiču djelovanja franjevaca konventualaca u hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj, kao i o pastoralnom radu među Hrvatima u iseljeništvu.

Nakon radnoga dijela upriličen je zajednički ručak. U popodnevnim satima je bio susret provincijala fra Miljenka i fra Ivana Kovačevića s vlč. Ivicom Komadinom, delegatom za hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj. Na susretu u prostorijama Dušobrižničkoga ureda za Hrvate u Frankfurtu bilo je govora o stanju u hrvatskim katoličkim zajednicama, perspektivama pastoralnoga djelovanja, kao i o daljnjem porastu dolazaka Hrvata u Njemačku, a prisutni su se mogli upoznati s poviješću, kao i s planovima za daljnji razvoj pastoralne skrbi za Hrvate u Njemačkoj.