Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-inozemna-pastva

25. obljetnica svećeničkog ređenja vlč. Andrije Župarića

U crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu proslavljena je 29. lipnja, na blagdan apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 25. obljetnica svećeničkoga ređenja vlč. Andrije Župarića, voditelja Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu.

Predstavnici hrvatske dijaspore na misi u Čilipima

Predstavnici hrvatske dijaspore iz svih krajeva svijeta i državni dužnosnici okupljeni na drugoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Cavtatu sudjelovali su u srijedu 28. lipnja na misnom slavlju u crkvi sv. Nikole u Čilipima.

Ljetni dvobroj „Žive zajednice“ za srpanj i kolovoz

S ljetnim se dvobrojem navršava točno 45 godina izlaženja Žive zajednice (1978. - 2023.), a prvi je broj objavljen u rujnu 1978. To je ujedno i posljednji broj kojega kao glavni urednik potpisuje dr. sc. Adolf Polegubić, koji je glavni urednik od prosinca 2002. Od 1. rujna 2023. novi je glavni urednik Ivan Gavranović.

51. hodočašće Hrvata Gospi u Birnau

Vjernici Hrvatske katoličke misije Singen -Villingen iz Njemačke tradicionalno su u subotu 27. svibnja 51. put hodočastili Gospi u Birnau na Bodenskom jezeru. Misu je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina iz Mostara fra Jozo Grbeš.

Pučke misije u Geislingenu i Göppingenu

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića - Geislingen i Hrvatska katolička zajednica bl. Jakova Zadranina - Göppingen 2023. obilježavanju 55 godina prisutnosti na tim područjima. Tim povodom, od 20. do 26. ožujka organizirane su Pučke misije i korizmena duhovna obnova.

1 2 3