Budi dio naše mreže
Izbornik

Alemka Markotić za RTL: Izolirali smo virus COVID-19

Zagreb (IKA)

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" dr. Alemka Markotić istaknula je u subotu 18. travnja u razgovoru za RTL da je veliki uspjeh i za Kliniku i za Hrvatsku to što su na Klinici uspjeli izolirati virus COVID-19, prenosi Hina u subotu navečer 18. travnja.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević” Alemka Markotić istaknula je u subotu 18. travnja u razgovoru za RTL da je veliki uspjeh i za Kliniku i za Hrvatsku to što su na Klinici uspjeli izolirati virus COVID-19, javlja Hina u subotu navečer 18. travnja.

“No, u prvom redu je to uspjeh za tim koji dugo vodim. Međutim, oni su se sada već osamostalili i većinu toga su radili samo uz moje znanje, ali vrlo samostalno. Imati svoj virus, izolirati domaći soj virusa je velika stvar. Možete ući u sve znanstveno-istraživačke i kliničke studije u svijetu, a bitno je i zbog suradnje koju imamo s našim partnerima u svijetu. Njima smo i poslali virus i pomoći će im u karakterizaciji tog virusa, ali moguće i u razvoju nekakvih cjepiva”, kazala je Markotić.

Otkrila je i da je Klinika prije nekoliko dana dobila ponudu i da se uključi istraživanje američke biotehnološke kompanije.

“Oni rade najmoderniju staničnu bioterapiju koju primjenjuju u tumorima, ali isti principi bi se mogli primijeniti i u borbi protiv virusa. Ponuda je vrhunska, ali vidjet ćemo hoćemo li se moći dogovoriti”, kazala je Alemka Markotić, a prenosi Hina u subotu navečer 18. travnja.