Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: covid-19

MVEP RH: Stiglo 111 hrvatskih državljana iz Tirola u Hrvatsku

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava RH nastavlja s povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku. Veleposlanstvo RH u Beču u suradnji s nadležnim austrijskim tijelima dogovorilo je repatrijaciju hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u saveznoj zemlji Tirol, od kojih je većina boravila u mjestima pod striktnom karantenom, piše u priopćenju Službe za odnose s javnošću MVEP RH u nedjelju 5. travnja.

Nedjelja maslinovih grančica u svetištu Gospe maslinske

Devetstoljetno svetište Gospe maslinske u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru od osobitog je spomena na Cvjetnicu, nedjelju maslinovih grančica. Misno slavlje bez naroda na Nedjelju muke Gospodnje 5. travnja u staroj župnoj crkvi Gospe maslinske predvodio je belafuški župnik don Dario Tičić.

MVEP RH: U subotu se vratilo 148 hrvatskih državljana

Vlada RH osigurala je komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je u u Republiku Hrvatsku u subotu navečer 4. travnja stiglo 148 putnika, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske od subote 4. travnja.

Bjelovarsko-križevačka biskupija: Pismo svećenicima o proslavi Velikog tjedna

Vjernici će se zasigurno truditi u svojim domovima da se duhovno pridruže obredima Velikog tjedna u svojim župama. Stoga Vas potičem da na bilo koji raspoloživ i dopušten način obavijestite svoje župljane o vremenu u kojem ćete slaviti svete obrede, a pored toga imaju mogućnost pratiti njihove prijenose na javnim medijima. Na taj način u sadašnjim prilikama ostvarit će dragocjeno zajedništvo naše mjesne Crkve i potvrditi se u svom duhovnom identitetu, što ima i nemalo psihološko značenje u vrijeme izolacije.

Što slavimo na Cvjetnicu

U nedjelju 5. travnja slavimo Gospodinov mesijanski ulazak u Jeruzalem, blagdan Cvjetnicu, koju zovemo i Nedjelja muke Gospodnje, a koja je uvod u Veliki tjedan odnosno u vrhunac korizmene priprave za najveći kršćanski blagdan koji se slavi iduće nedjelje – Uskrs.

Sažetak publikacija o koronavirusu za zdravstvene djelatnike

Za Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sažetak su pripremili Dinko Štajduhar, dr. med. i izv. prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., spec. epidemiologije, a namijenjen je za radnike u javnom zdravstvu i primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Objavljen je petak 3. travnja.

1 2 3 11