Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: covid-19

Umrli u pandemiji u Italiji povjereni svetom Franji

Od početka pandemije u proljeće 2020. više od 175.000 ljudi umrlo je u Italiji od infekcije Covidom 19 ili zbog njenih posljedica. Inicijativa Talijanske biskupske konferencije i franjevaca u Asizu ima za cilj pružiti utjehu ožalošćenima, prenosi agencija SIR.

VIDEO Liječnici i medicinske sestre su „anđeli“ onima koji nemaju nikoga

„Pandemija i učiteljstvo pape Franje“ naziv je niza videozapisa koje, u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja i Vatikanskim povjerenstvom za Covid-19, ponovno predlaže Papin nauk o svjetskoj zdravstvenoj krizi kako bi se potvrdilo da iz krize ne možemo izići isti kao prije, nego ili bolji ili gori, prenosi Vatican News.

Karlovac: Psihičke posljedice Covida-19

U organizaciji karlovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) u Vjeronaučnoj dvorani Župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče prof. dr. Petrana Brečić održala je predavanje o psihičkim posljedicama koronavirusne bolesti.

Intervju kardinala Parolina za hrvatske medije

U sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin dao je u srijedu 11. svibnja intervju za šest hrvatskih medija Hrvatsku katoličku mrežu, Glas Koncila, Laudato TV, Hrvatsku televiziju, Hrvatski radio i Novu TV. Donosimo cjeloviti prijevod razgovora.

Riječka nadbiskupija: Dodatni zazivi u Sveopćoj molitvi vjernika na Veliki petak

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u utorak 12. travnja pismo župnicima, župnim upraviteljima i rektorima crkava u Riječkoj nadbiskupiji s preporukom za posebnu nakanu u Sveopćoj molitvi Službe muke Gospodnje na Veliki petak za žrtve pandemije koronavirusa i žrtve rata i nasilja, kao i molitvu za mir. Pismo prenosimo u cijelosti.

HBK: Prestanak epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su vrijediti u subotu 9. travnja, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarskog nadbiskupa Želimir Puljić upućenom preko Tiskovnog ureda HBK. Priopćenje predsjednika HBK prenosimo u cijelosti.

1 2 3 54