Budi dio naše mreže
Izbornik

„Andrijane“ snimile video spot s pjesmom „Nebo moje duše“

Split (IKA)

Vokalno-instrumentalni sastav „Andrijane“ u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije snimio je novi video spot s pjesmom „Nebo moje duše“.

Tekst pjesme „Nebo moje duše“ napisao je don Ivan Čotić, dok je za glazbu zaslužan Bože Jurić-Pešić. Aranžman je djelo Alberta Limića, a ideju, režiju, snimanje i montažu spota osmislio je Marin Gabelica uz asistenciju Deana Bubića.

„Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali da se ispunjava tek u punini“, pojasnili su iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Djevojačka skupina „Andrijane“ službeno je započela s nastupima u Župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu u rujnu 2011. Tada još uvijek bez imena godinu dana kasnije „demokratski“ su odlučile da će se zvati Andrijane po nebeskom zaštitniku župe, sv. Andriji. Nastupile su na sljedećim festivalima: Uskrs festu, Papafestu, Sudamja festu, Svjetlost dolazi. Bile su dva puta izvan granica Lijepe naše i to u Gradišću te u Kotoru na blagdan sv. Tripuna gdje su animirale kompletno liturgijsko slavlje. Na oba gostovanja održale su kratke samostalne koncerte.

Skupinu je iznjedrio dječji zbor župe sv. Andrije i redovito pjevaju u župnoj crkvi na misi u 11.30 sati. Voditelj je operni pjevač Bože Jurić Pešić, a u njegovu odsustvu, kao što je danas slučaj, trudi ga se zamijeniti don Ivan Čotić.

Sadašnje članice vokalno-instrumentalnog sastava su: Petra Petričević, Ema Bonačić, Ana Modrić, Mia Tuta, Mia Tokič, Lucija Tokić, Lucija Jukić, Josipa Merčep, Petra Raos i Katarina Tomičić, Antea Erceg, Lucija Vukoja, Maris Džajić, Valentina Kuliš, Antonija Bartulović, Ivana Alduk, Lucija Plavša i Lucija Jelić.

U spotu su sudjelovale: Ivana Alduk i Petra Petričević, a u ostalim ulogama bile su: Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Vukoja i Anđela Kulušić. Glavni glumac spota je Jakov Tolić, a lokacija snimanja je Župa svetog Spasa na splitskim Mejašima i Podbablje.

Cijelu produkciju video spota i pjesme „potpisuje“ predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.