Budi dio naše mreže
Izbornik

Antoniji Jušić iz Udruge „La Verna“ Volonterski Oskar za životno djelo

Zagreb (IKA)

Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom 12. godinu zaredom dodijelio je nagrade „Volonterski Oskar“ za najsjajnije volontere grada Zagreba. Nagradu za životno djelo dobila je Antonija Jušić iz Udruge Volonteri u palijativnoj skrbi „La Verna“.

„To zaista puno znači jer imaš osjećaj da si nevidljiv i da te nitko ne vidi, ali moja udruga je prepoznala moj rad“, rekla je dobitnica nagrade za HRT.

„Gospođa Antonija volontira već gotovo 30 godina i s ponosom joj dodjeljujemo nagradu za životno djelo“, objavio je Volonterski centar Zagreb na svojoj Facebook stranici.

„Nesebičnim i strpljivim boravkom uz bolesnike, daje im osjećaj da nisu sami, smanjuje im izoliranost, daje im mogućnost da joj se povjere i otvoreno pričaju o bolesti i smrti. Pritom osoba pronalazi mir, dobiva osjećaj važnosti za zajednicu i osjećaj da njihov život nije promašaj“, poručili su iz Udruge „La Verna“.

Udruga Volonteri u palijativnoj skrbi „La Verna“ pruža podršku teškim, neizlječivim i umirućim bolesnicima te njihovim obiteljima na području grada Zagreba. Usluge su potpuno besplatne i dostupne svima da bi mogli ostvariti pravo na dostojanstven život do kraja u ozračju ljubavi i pažnje.