Budi dio naše mreže
Izbornik

Apostolski vizitator za Međugorje nadbiskup Henryk Hoser susreo se s hodočasnicima iz Riječke metropolije

Međugorje (IKA)

Osamdesetak hodočasnika iz Riječke nadbiskupije te Krčke i Gospićko-senjske biskupije koji su od 8. do 11. listopada hodočastili u Međugorje u organizaciji riječke Župe sv. Nikole biskupa, pod duhovnim vodstvom vlč. Slobodana Bunoze, imali su osobitu čast da im se u subotu, 10. listopada u dvorani sv. Ivana Pavla II. 40-minutnim govorom u svojstvu domaćina obrati apostolski vizitator za Međugorje nadbiskup Henryk Hoser.

U obraćanju hodočasnicima mons. Hoser je kazao kako je cijela povijest spasenja od prvoga grijeha pa do kraja svijeta, jedna velika borba između Boga i đavla, između dobra i zla. Borba je to za čovjeka, rekao je te naglasio kako stoga Crkva daje sva sredstva potrebna za spasenje, a to su: Božja riječ i sveti sakramenti. Ta sredstva su poput užadi koja se pričvrsti za planinu kako bi se planinari, čvrsto se držeći za njih, mogli uspeti do vrha bez da padnu u provaliju.

Hodočasnici su u Međugorju imali intenzivan duhovni program koji je obuhvatio petak kao dan posta i šutnje, dva uspona na Podbrdo ukazanja s posvetom Bezgrešnom Srcu Marijinu i zahvalom Gospi, križni put na Križevcu, ispit savjesti, ispovijed te svakoga dana sudjelovanje u večernjem programu u župnoj crkvi Sv. Jakova.