Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hodocasce

Završeno 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Molitvom i blagoslovom hodočasnika koje je u nedjelju 13. rujna predvodio pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb mons. Mijo Gorski, u zajedništvu s pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, na prostoru Crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici završeno je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih.

Započelo 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj

Blagoslovom prve grupe hodočasnika pješaka u ranojutarnjih satima 12. rujna ispred zagrebačke katedrale, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, započelo je 289. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih Majci Božjoj Bistričkoj. Prvi dan hodočašća završio je tradicionalnom Služba svjetla koju je predvodio kardinal Josip Bozanić.

Istrani hodočastili Majci Božjoj Trsatskoj

Tradicionalno hodočašće Porečke i Pulske biskupije u Svetište Majke Božje Trsatske održano je u subotu, 5. rujna. Euharistiju je predslavio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Caritasovi korisnici hodočastili u Mariju Bistricu

Četiri majke sa svoje šestero djece i dvije žene bez djece iz Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u pratnji Caritasovih zaposlenica posjetili su 21. kolovoza Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Hodočašće biciklista u svrhu obnove Spomen doma Alojzija Stepinca u Krašiću

Dvojica biciklista iz Ogulina i Vrlike, Ante Duvnjak i Željko Magdić u četvrtak 20. kolovoza uputili su se prema Umagu, a plan im je u razdoblju od 15. kolovoza do 5. rujna, prijeći otprilike 3 tisuće kilometara od Iloka do Dubrovnika i natrag s ciljem u Krašiću, a u svrhu obnove Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću.

1 2 3 14