Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hodocasce

Hodočašće zagrebačkih bogoslova u Staru Gradišku

Poglavari i bogoslovi Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu hodočastili su u subotu 16. ožujka u Staru Gradišku. Pokorničko-molitveno slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Prvi dan hodočašća Šibenske biskupije u Izrael

Vjernici Šibenske biskupije u utorak 12. ožujka započeli su biskupijsko hodočašće u Svetu zemlju. Hodočašće je organizirano kao priprava za jubilej „Pedeset godina od kanonizacije svetog Nikole Tavelića“ koji će se proslaviti 2020. godine.

U Rijeci predstavljene knjige mons. mr. Matije Matičića i izv. prof. dr. sc. Nikole Vranješa

U srijedu 6. ožujka u riječkoj prvostolnici predstavljene su dvije knjige: biskupskog vikara za pastoral i rektora katedrale sv. Vida mons. mr. Matije Matičića: „Pobožnost križnoga puta uz postaje u katedrali sv. Vida u Rijeci“ i riječkog teologa izv. prof. dr. sc. Nikole Vranješa, profesora pastoralne teologije na Teologiji u Rijeci – područnom studiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod naslovom „Hodočašće – putovanje prema Svetome. Teologija i pastoral svetog putovanja“.

Nova knjiga dr. Nikole Vranješa o hodočašću i pastoralu turizma

Novinsko-izdavačka kuća Glas Koncila iz Zagreba objavila je knjigu doc. dr. Nikole Vranješa, profesora pastoralne teologije na Teologiji u Rijeci – područnom studiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod naslovom „Hodočašće – putovanje prema Svetome. Teologija i pastoral svetog putovanja“.

Zimsko hodočašće na Svetu Geru

Tradicionalno zimsko hodočašće na Svetu Geru održano je u nedjelju 27. siječnja. I ove godine hodočašću se odazvalo više stotina planinara koji su prema vrhu Svete Gere krenuli iz Sošica.

1 2 3 4