Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hodocasce

Hodočašće đakovačkih župa u Ilaču, Lučicu i Šumanovce

Ususret blagdanu Bezgrješnog Srca Marijina, oko 140 vjernika obiju đakovačkih župa – Svih svetih i Dobroga Pastira, predvođeno župnicima Ivanom Lenićem i Josipom Ivešićem te župnim vikarom Robertom Erkom, hodočastilo je 22. lipnja u marijanska svetišta Drage Gospe Ilačke u Ilači, svetište Gospe Lučičke u Lučici te svetište Skrovite Gospe Šumanovačke u Šumanovcima.

Marijanski zavjet za Domovinu u Slavonskom Brodu

Dvadesetak sudionika 8. zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu zajedno s o. Zdravkom Kneževićem, isusovcem na službi u Osijeku, stiglo je u petak 17. lipnja navečer u Slavonski Brod.

Hodočašće župljana župe Trnjani Gospi Brze Pomoći

Župljani Župe sv. Marka iz Trnjana, njih stotinjak, hodočastili su u srijedu, 8. lipnja Majci Božjoj Gospi Brze Pomoći u Gospino svetište u Slavonski Brod, sudjelujući na misnom slavlju koje su predvodili njihov župnik vlč. Nikola Kaurin i župnik u miru vlč. Stjepan Buček.

Hodočašće Hrvata katolika u Marienthal

Hrvati katolici iz hrvatskih katoličkih misija (HKM), zajednica (HKZ) i župa (HKŽ) iz Rajnsko-majnskog pastoralnog područja tradicionalno su hodočastili na Duhovski ponedjeljak – blagdan Blažene Djevice Marije Majke Crkve, 6. lipnja, u franjevačko svetište Blažene Djevice Marije od milosti – Gospe žalosne u Marienthal, u organizaciji HKZ Wiesbaden i Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main.

Klenovnik: Sestre klanjateljice Krvi Kristove hodočastile Marijinim putem

U prigodi 350. obljetnice prvog pisanog spomena pilova otajstava krunice Blažene Djevice Marije u Klenovniku, sestre klanjateljice Krvi Kristove iz Zagreba sa svojih pet kandidatica iz njihovog samostana Marije Suotkupiteljice u obližnjem Ivanečkom Vrhovcu hodočastile su u nedjelju 29. svibnja uz postaje Marijinog puta do kapele sv. Vuka (Wolfganga) u Vukovoju.

1 2 3 26