Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hodocasce

Biskup Huzjak: Primjeri poput Gvozdanskog obvezuju i danas

Misno slavlje u spomen na 441. obljetnicu herojske obrane hrvatskih ognjišta i kaštela Gvozdansko te slavne pogibije branitelja te utvrde 13. siječnja 1578. godine, održano je u nedjelju 13. siječnja u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova u Gvozdanskom.

Hodočašće hrvatskih vjernika u crkvu na autocesti Baden-Baden

Hrvati u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg posebno su na svečan način obilježili božićne blagdane. Pored ponoćki i misa koje su održavane na Božić u raznim crkvenim zajednicama posebno svečano bilo je na drugi dan Božića, 26. prosinca kada je u crkvi sv. Kristofora na autocesti kod Baden-Badena proslavljen sv. Stjepan Prvomučenik.

Vjernici iz Zemuna hodočastili Gospi Osječkoj

U sklopu devetnice Gospi Osječkoj tijekom koje sve osječke župe hodočaste u franjevačku crkvu Sv. Križa u kojoj se Gospa Osječka časti kao Čuvarica grada, hodočašću se 1. prosinca pridružila i mala franjevačka zajednica iz crkve Sv. Ivana Krstitelja u Zemunu pod vodstvom fra Željka Paurića.

Sastanak Povjerenstva za organizaciju 27. hodočašća hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Vojni ordinarijat u RH sudjelovat će 2019. godine 27. put na Međunarodnom vojnom hodočašću u Lurd u Francuskoj koje se organizira 61 godinu u nizu. U tu svrhu, vojni ordinarij u RH Jure Bogdan imenovao je Povjerenstvo za pripremu i provedbu 27. hrvatskoga vojnog, policijskog i braniteljskog hodočašća u Lurd. Za voditelja deseteročlanog Povjerenstva i glavnog koordinatora cjelokupnog hodočašća imenovan je generalni vikar don Marko Medo.

Hodočašće osječke konkatedralne župe u Mađarsku

Uoči blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača i crkvene glazbe, devedesetak pjevača konkatedralne župe sv. Petra i Pavla u Osijeku hodočastilo je u Gospino svetište u Marija Jud i u Pečuh u Mađarsku.

Zadarska nadbiskupija hodočastila sv. Nikoli Taveliću

Tradicionalno 35. hodočašće Zadarske nadbiskupije sv. Nikoli Taveliću u Šibenik održano je u nedjelju 11. studenoga. Prva postaja hodočašća bilo je hrvatsko nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića – samostan svetog Frane.

1 2 3