Budi dio naše mreže
Izbornik

Arkin sajam rabljenih stvari

Zagreb (IKA)

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Arka Korablja održat će se u subotu 12. lipnja od 10 do 16 sati u Arkinoj kući, Kanarinska 4 u Dubravi u Zagrebu.

Na sajmu se može naći rabljena, dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle kao i knjige, razni sitni pokloni, nakit, igračke i kućne potrepštine.

Miron Perić, voditelj udruge, o sajmu je rekao: „Artikli na sajmu neće imati cijene već je svatko pozvan izdvojiti koliko može. Na ovaj način želimo poduprijeti naše građane slabijeg imovinskog stanja a ujedno sav prikupljen novac pomoći će djelovanju zajednice Arka Korablja u Zagrebu. Prepoznali smo da je ovakva vrsta događanja potrebna u našoj zajednici te sajam uz pomoć volontera i sugrađana koji doniraju rabljene stvari, organiziramo već 12. godinu u nizu“.

Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) osnovana je kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tome bile podržane. Djeluje već 13 godina u istočnom dijelu grada i članica je L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu.

No, Arka Korablja je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Nastoje da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar, a ne samo problem kojeg treba riješiti, i s tim ciljem provodi niz aktivnosti u Arkinoj kući kao i na terenu – pruža socijalne usluge, radionicu tj. poludnevni boravak, psihosocijalnu podršku i savjetovanje, surađuje s različitim grupama građana, organizira edukativne radionice s djecom u osnovnim školama, bavi se izdavaštvom.

Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti. U njegovoj pripremi sudjeluju brojni volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

U slučaju kiše, sajam se otkazuje.

Ključne riječi:
Arka rabljene stvari sajam