Budi dio naše mreže
Izbornik

Benediktinski opat predvoditelj duhovnih vježbi za Papu i Rimsku kuriju

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je jednoga benediktinca olivetanca da održi meditacije tijekom duhovnih vježbi za Rimsku kuriju, koje će se održati od 10. do 15. ožujka u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, nedaleko od Rima. Riječ je o ocu Bernardu Francescu Mariji Gianniju, poglavaru opatije San Miniato al Monte iz Firence.

Tema meditacija bit će „Grad žarkih želja. Za uskrsne poglede i geste u životu svijeta“.

Duhovne vježbe započet će u nedjelju poslijepodne. Od ponedjeljka do četvrtka bit će dvije meditacije dnevno, a u petak, 15. ožujka, bit će održana samo jedna meditacija nakon koje će se Sveti Otac i članovi Rimske kurije vratiti u Vatikan. Svaki će dan započeti misom, a završiti večernjom molitvom i euharistijskim klanjanjem. U vrijeme duhovnih vježbi papa Franjo neće održavati nikakve audijencije, pa tako neće biti ni opće audijencije u srijedu 13. ožujka, dana šeste obljetnice njegova izbora za papu, izvijestio je Vatican News.

Otac Bernardo Francesco Maria Gianni rođen je u Pratu 1968. godine. Prior je opatije San Miniato al Monte od 2009., a opat od 2015. godine. Bio je član Pripremnoga odbora za peti Nacionalni kongres Crkve u Italiji koji se održao u Firenci 2015. godine, a koji je obuhvatio i Papin posjet 10. studenoga te godine.