Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: duhovne-vjezbe

Njemačka biskupska konferencija objavila smjernice za duhovne vježbe

Njemačka biskupska konferencija (DBK) objavila je okvir za takozvane duhovne vježbe. Po prvi put se formuliraju obvezujući standardi za duhovne vježbe i za formaciju voditelja duhovnih vježbi, kako je tamošnja biskupska konferencija objavila u ponedjeljak 18. ožujka u Bonnu, izvijestila je Katolička novinska agencija (KNA).

Korizmene duhovne vježbe svećenika Gospićko-senjske biskupije

Prvi turnus duhovnih vježbi za svećenike Gospićko-senjske biskupije održan je u Pastoralnom centru župe Sv. Josipa u Ličkom Osiku od 4. do 7. ožujka. Na vježbama je sudjelovao dvadeset i dva svećenika, objavio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

U Vukovaru održane duhovne vježbe Franjevačkog svjetovnog reda

U Domu sv. Franje u Vukovaru od 1. do 3. ožujka 2024. godine održane su druge u nizu duhovne vježbe Franjevačkog svjetovnog reda Slavonsko-baranjskog područnog bratstva sv. Antuna Padovanskog, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Snažna žena i majka

Kardinal Marcello Semeraro, prefekt Dikasterija za kauze svetaca, predvodio je zahvalno misno slavlje za kanonizaciju svete Marije Antonije od Svetoga Josipa – „Mame Antule“ u crkvi Svete Marije Žalosne u Rimu 3. ožujka 2024. Tom prigodom Kardinal prefekt izrekao je i homiliju čiji prijevod u cijelosti donosimo u nastavku.

Duhovne vježbe svećenika Zavoda sv. Jeronima u svetištu „San Gabriele“ u pokrajini Abruzzo

Svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom te mons. Hrvojem Škrlecom iz Državnog tajništva Svete Stolice, sudjelovali su od 22. do 25. veljače 2024. na godišnjim duhovnim vježbama u svetištu sv. Gabrijela od Gospe Žalosne (San Gabriele dell'Addolorata) kod redovnika pasionista u mjestu Isola del Gran Sasso u talijanskoj pokrajini Abruzzo.

Održane duhovne vježbe za sestre klarise u Brestovskom

Član Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Vitomir Zečević održao je od ponedjeljka 19. do subote 24. veljače duhovne vježbe za sestre klarise u njihovom Samostanu sv. Klare u Brestovskom, pedesetak kilometara zapadno od Sarajeva, prenosi KTA.

1 2 3 15