Budi dio naše mreže
Izbornik

Betlehemsko svjetlo u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Betlehemsko svjetlo stiglo je u srijedu 16. prosinca iz đakovačke prvostolnice u Župu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Svečano je Betlehemsko svjetlo u procesiji uz župnika Ivana Lenića i trajnog đakona Roberta Čabraju u pastoralni centar na početku večernje mise unio đakon Marko Obradović.

Predvodeći misno slavlje, župnik Lenić vjernicima je posvjestio kako je svjetlo Božje kadro sve pročistiti i ozdraviti te su i toga puta posebno molili za prestanak širenja koronavirusa. Pozvao je vjernike da poslije mise upale svoje svjetiljke na Betlehemskom svjetlu, ponesu ga u svoje domove te starijima i bolesnima, onima u izolaciji i drugima kako bi ih kroz ove dane došašća vodilo i obasjavalo.

Betlehemsko svjetlo bit će kroz ove dane izloženo u lampionima pred pastoralnim centrom i crkvom kako bi vjernici na njima mogli upaliti svoje lampione.

Kako bi vjernicima koji su u izolaciji u Domu za starije i nemoćne te u bolnici donijeli Betlehemsko svjetlo njegova će svečana predaja uz molitvu domaćih svećenika biti u ponedjeljak 21. prosinca u 11 sati ispred Doma za starije i nemoćne te u 11.30 ispred kapelice Sv. Ivana Nepomuka, koja se nalazi u sklopu Opće bolnice.

Da bi u ovim posebnim uvjetima omogućili vjernicima sudjelovanje na misama ovih je dana ispred pastoralnog centra postavljen i veliki prostrani šator.