Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: betlehemsko-svjetlo

Betlehemsko svjetlo stiglo u Rijeku

Betlehemsko svjetlo mira u Rijeku su donijeli članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i zajedno s predstavnicima Saveza izviđača Rijeka u ponedjeljak 14. prosinca točno u podne predali riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću i imenovanom riječkom nadbiskupu koadjutoru Mati Uziniću. 

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatsku

Savez izviđača Hrvatske 28. godinu u nizu organizirao je donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Ove godine s izmijenjenom rutom u okvirima zadanim epidemiološkim mjerama Betlehemsko svjetlo stiglo je na treću adventsku nedjelju 13. prosinca ispred zagrebačke katedrale.

„Djeca pjevaju adventu“

Tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju adventu“ u sklopu kojega je u Šibenik stiglo Betlehemsko svjetlo, održan je u utorak 17. prosinca u katedrali Sv. Jakova.

Nedjelja Caritasa u Dubrovniku

Skauti Zdruga sv. Vlaha donijeli su i predali Betlehemsko svjetlo dubrovačkom biskupu Mati Uziniću na večernjoj misi u katedrali Gospe Velike u nedjelju, 15. prosinca.

Betlehemsko svjetlo mira dolazi u Hrvatsku

Savez izviđača Hrvatske i ove godine, 27. godinu u nizu, organizira donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Šezdesetak hrvatskih izviđača preuzet će svjetlo 14. prosinca u Beču u Austriji, a tradicionalno unošenje svjetla u zagrebačku katedralu održat će se u nedjelju 15. prosinca u 11.30 sati.

U Rijeku stiglo Betlehemsko svjetlo

Raspjevano i svečano u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici dočekano je u nedjelju 16. prosinca Betlehemsko svjetlo. Iz austrijskog Linza u Rijeku donijeli su ga članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupija i zajedno s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske unijeli u crkvu i predali riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću.

1 2