Budi dio naše mreže
Izbornik

Betlehemsko svjetlo stiglo u šibensku katedralu

Šibenik (IKA)

Katolički skauti donijeli su Betlehemsko svjetlo u grad Šibenik u nedjelju  17. prosinca. U katedrali svetog Jakova predali su ga šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću.

U prigodom nagovoru biskup je sve pozvao na molitvu za mir u Svetoj zemlji i Betlehemu. Zaželio je neka svjetlo koje je Isus zapalio rasvijetli svaku tamu današnjeg čovjeka. Onaj koji primi to svjetlo i onaj koji dopusti da mu ono osvjetljava životne pute postaje dijete Božje.

„Kad večeras uzmemo Betlehemsko svjetlo neka nas pogled na to Svjetlo vraća na Isusa i njegovo rođenje. Isus je došao kao malo dijete da mu svatko može prići. Neka nas Betlehemsko svjetlo kad ga ponesemo kući učini svjesnijima Božjeg dolazaka i da svi budemo više djeca, u jednostavnosti srca koja se otvaraju tom svjetlu“, poručio je biskup Rogić.

Prije dolaska Betlehemskog svjetla održan je prigodni koncert dječjih zborova župa Šibenske biskupije. Nastupila su djeca iz župa: Katedrala, Zablaće, Drniš, Čista velika i Lišane, Bilice, Vodice, Vidici, Šubićevac, Murter i Jezera.