Budi dio naše mreže
Izbornik

Biblijsko bdjenje u Kaštel Kambelovcu

Kaštel Kambelovac (IKA)

Biblijsko bdjenje - danonoćno čitanje Svetog pisma održano je drugu godinu u nizu četvrtog korizmenog tjedna, od 20. do 25. ožujka u Župi sv. Mihovila arkanđela u Kaštel Kambelovcu.

U čitanju je sudjelovalo 222 čitača uz koje je u noćnim satima bila i po jedna dežurna osoba, ukupno njih 30, koja je pazila na mir i dostojanstvo u crkvi. Čitači su za vrijeme čitanja na sebe stavljali šal, posebno izrađen za tu prigodu, a do njih je gorjela uskrsna svijeća.

Za čitanje dobivenog teksta Sv. pisma na raspolaganju isu imali pola sata. Nakon čitanja čitači su dobili uspomenu, za tu prigodu posebno izrađene poklone šal, magnet, kemijsku olovku s ispisanim prigodnim sloganom pod kojim je bdjenje održano te su mogli upisati svoj osobni osvrt, dojam s čitanja Sv. pisma u posebnu bilježnicu na klupi ispred ambona. Za vrijeme čitanja, vjernici su mogli doći u crkvu u bilo koje vrijeme kada im to odgovara, „maknuti se“ od dnevnih obveza i užurbanosti, doći i poslušati Riječ Božju. Poseban ugođaj bio je i oko crkve, jer se zahvaljujući ozvučenju živa Božja Riječ mogla čuti i vani.