Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Bogdan služio misu zadušnicu za ministra obrane Gojka Šuška

Zagreb (IKA)

Vojni biskup Jure Bogdan predvodio je u srijedu, 3. svibnja u franjevačkoj samostanskoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi misu zadušnicu za pokojnog ministra obrane RH generala Gojka Šuška, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

U koncelebraciji s biskupom bili su generalni vikar don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi vlč. Frano Musić, samostanski vikar Ante Bekavac i drugi svećenici.

Biskup Bogdan u propovijedi je, spominjući se pokojnog ministra, istaknuo kako se Hrvatska u najtežim trenucima uspješno obranila zahvaljujući odlučnosti ministra Gojka Šuška i hrabrosti hrvatskih branitelja. Hrvatska se branila krvlju i srcem. Biskup je naglasio kako „uvijek moramo gajiti zahvalnost prema Bogu na darovanoj slobodi po osobama koje su za ideal slobode i mira, junački i bez premišljanja, stavili na raspolaganje sve što su imali. Tradicija godišnjih obilježavanja događaja iz naše povijesti ovdje pronalazi svoj duboki smisao – u čuvanju vječnog ognja vatre ideala koji su nas vodili u obrani i izgradnji vlastitog doma, da se nikada ne pogase.“

Liturgijsko pjevanje predvodila je klapa HRM „Sveti Juraj“.

Na misi zadušnici su uz obitelj pokojnog ministra obrane Gojka Šuška sudjelovali: predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i drugi saborski zastupnici, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, izaslanik ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Špiro Janović, izaslanik ministra obrane Ivan Jušić, glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Siniša Jurković, hrvatski branitelji i drugi vjernici.

Ključne riječi:
Biskup Jure Bogdan Gojko Šušak