Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-jure-bogdan

Održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U sjedištu Vojng ordinarijata u Zagrebu održan je u srijedu 22. ožujka prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Biskup Bogdan slavio misu u povodu Dana civilne zaštite

U Logističkom centru u Jastrebarskom u srijedu 1. ožujka proslavljen je Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske. Tom prigodom, vojni biskup Jure Bogdan predvodio je misu za sve poginule i preminule pripadnike Civilne zaštite u vojnoj kapelici sv. Fabijana i Sebastijana, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata.

Mons. Jure Bogdan za Slobodnu Dalmaciju o moliteljima krunice na trgu

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju koji je objavljen 23. veljače govorio je o ratu u Ukrajini, odnosu Rusije i Vatikana te o djelovanju Vojnog ordinarijata. Posebno se dotaknuo i molitve muškaraca na gradskim trgovima i drugim mjestima.

Održane duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata

Duhovne vježbe za vojne i policijske kapelane, odnosno za sve svećenike koji vrše pastoralnu službu u Vojnom ordinarijatu, održane od utorka 14. veljače do petka 17. veljače 2023. u Duhovnom centru službenica Milosrđa (Ančele) „Oaza sv. Marije Krucifikse“ na Kamenu u Splitu, predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Priopćenje s izvanrednog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Izvanredno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije pod predsjedanjem predsjednika HBK splitsko-makarskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Porečke i pulske biskupije Dražena Kutleše održano je u utorak 24. siječnja 2023. godine, u sjedištu HBK u Zagrebu.

1 2 3 13