Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-jure-bogdan

Proslavljen sv. Klement, zaštitnik grada Makarske

Svetkovina sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, proslavljena je u ponedjeljak 21. studenoga svečanom euharistijskom koju je u katedrali Sv. Marka evanđeliste predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje

Središnja misa zadušnica za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje slavljena je u srijedu, 2. studenoga, na Dušni dan u zavjetnoj crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu. Predvodio ju je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u zajedništvu s velikim brojem vojnih i policijskih kapelana.

Sastanak u Vojnom ordinarijatu

U prostorijama Vojnog ordinarijata u Zagrebu u četvrtak, 20. listopada održan je sastanak na kojem je analizirana organizacija i provedba 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije, branitelja i vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke i proslave jubileja Vojnog ordinarijata.

Dan vojne kapelanije „Sveti anđeli čuvari“

U vojarni 110. brigade HV u Kamenskom u Karlovcu u utorak, 4. listopada proslavljen je Dan vojne kapelanije „Sveti anđeli čuvari“ i Dan roda inženjerije i inženjerijske pukovnije, izvijestio je Vojni ordinarijat na svojoj službenoj stranici.

U Rimu slavljena misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac

Trideset dana nakon smrti, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, u četvrtak 22. rujna slavljena je misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac, istaknutu liječnicu i sveučilišnu profesoricu koja je čitav svoj život radila u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca i na Polikliničkoj bolnici Agostino Gemelli.

Biskup Bogdan u Solinu: Demografski pad je dramatičan

Proslava blagdana Male Gospe i Dana grada Solina završila je u četvrtak 8. rujna svečanim popodnevnim misnim slavljem koje je na Gospinom Otoku predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom Draženom Kutlešom, hvarskim biskupom Rankom Vidovićem, generalnim vikarom don Franjom-Frankopanom Velićem, župnikom župe Gospe od Otoka don Antom Čotićem i ostalim svećenicima.

1 2 3 12