Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-jure-bogdan

Poziv na izgrađivanje kršćanskog identiteta po uzoru na sv. Euzebija i Poliona

Središnja vinkovačka župa sv. Euzebija i Poliona i Policijska kapelanija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske proslavile su u srijedu 29. svibnja svečanim euharistijskim slavljem svoje nebeske zaštitnike, ranokršćanske mučenike iz doba Rimljana – svetoga Euzebija, biskupa i svetoga Poliona, lektora.

Euharistijsko slavlje pred Spiljom ukazanja

Sudionici 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja slavili su euharistiju u četvrtak 16. svibnja pred Spiljom ukazanja u Lurdu. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup u RH Jure Bogdan, uz koncelebraciju vojnog ordinarija iz BiH Tome Vukšića, generalnih vikara Vojnih ordinarijata u RH i BiH, don Marka Mede i mons. Željka Čuturića, vojnih i policijskih kapelana i drugih svećenika. Pjevala je Klapa HRM-a „Sv. Juraj“.

Proslava blagdana Župe bl. Ivana Merza u Zagrebu

U Župi bl. Ivana Merza u Zagrebu – Špansko u petak 10. svibnja svečano je proslavljen blagdan župe. Misu u 19.30 sati u atriju Osnovne škole Špansko Oranice predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan u koncelebraciji s upraviteljem župe Darkom Bručićem Pavukom, Vjekoslavom Meštrićem, dekanom Kustošijanskog dekanata te još desetak svećenika Kustošijanskog dekanata.

1 2