Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-jure-bogdan

Križni put na lurdskoj Kalvariji i paljenje zavjetne svijeće

Nakon svete mise pred Spiljom ukazanja, hodočasnici na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurdu, sudjelovali su na pobožnosti križnog puta na lurdskoj Kalvariji. Križni put predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH msgr. Tomom Vukšićem.

Počelo 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd

Svečanom misom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Novome Zagrebu počelo je u utorak, 21. svibnja, jubilarno 30. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd. Predvode ih vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan i zapovjednik putovanja brigadni general Željko Ljubas.

Proslava sv. Jurja u Vojnom ordinarijatu

Blagdan sv. Jurja mučenika proslavljen je u utorak, 23. travnja, u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu. Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u popodnevnim je satima toga dana služio misu u kapelici Vojnog ordinarijata za članove Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“.

Biskup Bogdan na 33. obljetnici pogibije Josipa Jovića

Na blagdan Uskrsa u nedjelju 31. ožujka na Plitvicama je po tradiciji svečano obilježena 33. obljetnica akcije „Plitvice“ kao i pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, prve žrtve Domovinskog rata. Komemoraciju na mjestu pogibije kod spomenika Josipu Joviću i molitvu za njega i sve hrvatske branitelje je predvodio vojni ordinarij u RH Jure Bogdan uz biskupskog vikara za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi fra Franu Musića te vojnog kapelana iz Sisačko-moslavačke županije don Ivu Borića.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka u kapeli Vojnog ordinarijata, vojni ordinarij Jure Bogdan predslavio je Misu posvete ulja, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Misa posvete ulja u Vojnom ordinarijatu

Na Veliki četvrtak 28. ožujka u kapeli Vojnog ordinarijata vojni ordinarij Jure Bogdan slavio je Misu posvete ulja. Ova misa, u kojoj se blagoslivlja bolesničko ulje i posvećuje krizma, na osobit način očituje zajedništvo prezbitera s njihovim biskupom, izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

1 2 3 18