Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Gašparović posjetio srijemskomitrovački Caritas

Srijemska Mitrovica (IKA)

Biskup Đuro Gašparović posjetio je u petak, 5. travnja srijemskomitrovački Caritas i njegove prostorije u želji da se osobno upozna s radom i organizacijom ovog župnog Caritasa, a na osobit način s caritasovim projektom dnevnog centra za osobe s invaliditetom „Sveta Tereza“.

U pratnji biskupa Gašparovića bio je ekonom Srijemske biskupije Ivan Rajković, te domaći prezbiteri, mons. Eduard Španović, župnik u Srijemskoj Mitrovici i župnik u Laćarku Ivica Zrno.

Biskup Gašparović susreo se s djelatnicima i korisnicima Caritasa, na čelu s koordinatoricom Kristinom Dragišić koja je biskupa Gašparovića uputila u rad i projekte koje Caritas već aktivno provodi i ostvaruje, kao i u one za koje se planira osvarivanje. Kristina Dragišić je napomenula dugu i veoma plodnu suradnju s njemačkim partnerima, kao i suradnju s domaćim partnerima, te suradnju na brojnim projektima koji su Gradu i više nego potrebni. Također je istaknula kako svi projekti koji se provode imaju potrebne licence, a svi djelatnici imaju potrebne dozvole, te su stručno osposobljeni za posao kojim se bave.

Biskup Gašparović je, osim s djelatnicima, razgovarao i s korisnicima caritasovog dnevnog centra za osobe s invaliditetom „Sveta Tereza“. U razgovoru je pokazao veliko zanimanje za ono što se konkretno čini za ljude, te pohvalio svaki napor u tom smjeru.

Želja mi je da se ovo caritasovo djelo nastavi. Ne samo da vidim dobar rad, već su vidljivi dobri plodovi. Zajedničkim snagama učinit ćemo sve što je moguće da se djelo Caritasa održi, nastavi, te da još više ide naprijed, a u sredini gdje se ostvaruje da bude afirmacija Caritasa, ali i Crkve koju Caritas predstavlja, poručio je biskup Gašparović.

Prije odlaska iz prostorija Caritasa, biskupu je predstavljena nova članica caritasova osoblja, s. Aneta Raič. U kratkom susretu izraženo je veliko zadovoljstvo zbog prisutnosti i angažmana redovnice koja je veliko duhovno obogaćenje za srijemskomitrovački Caritas.