Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srijemska-biskupija

Održana duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Svećenici Srijemske biskupije okupili su se u ponedjeljak 28. studenoga u prostorima privremenog Biskupskog ordinarijata u Srijemskoj Mitrovici na mjesečni susret i adventsku duhovnu obnovu, izvijestio je Tiskovni ured Srijemske biskupije.

Propovijed biskupa Svaline na svetkovinu sv. Dimitrija

Prenosimo u cijelosti propovijed srijemskoga biskupa koadjutora mons. Fabijana Svaline s mise slavljene u prigodi svetkovine zaštitnika Srijemske biskupije i naslovnika katedrale – manje bazilike, sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u srijedu 26. listopada 2022. u Srijemskoj Mitrovici.

Održana duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Svećenici Srijemske biskupije okupili su se u katedrali manjoj bazilici Sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici na svoju mjesečnu rekolekciju u ponedjeljak 3. listopada, izvijestila je Srijemska biskupija.

Obiteljski dan proslavljen u Novim Banovcima

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. rujna u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Novim Banovcima, u Srijemskoj biskupiji, proslavljen je crkveni god. Također, već tradicionalno, prva nedjelja nakon toga blagdana, 11. rujna, bila je posvećena molitvi i zajedništvu obitelji pod nazivom „Obiteljski dan“. 

Razrješenja i imenovanja svećenika u Srijemskoj biskupiji

Srijemski biskup koadjutor s posebnim ovlastima Fabijan Svalina, sagledavši pastoralne i administrativne potrebe u Srijemskoj biskupiji, te nakon potrebnih razgovora i savjetovanja, potpisao je kroz proteklo razdoblje dekrete o personalnim promjenama. Ukoliko nije drugačije naznačeno u pojedinim dekretima, sva razrješenja stupaju na snagu 31. kolovoza 2022., a imenovanja 1. rujna 2022. godine, priopćeno je iz Biskupskog ordinarijata.

Imenovanja i razrješenja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Đakovačko-osječki nadbiskup dr. sc. Đuro Hranić izdao je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi navedeni razrješuju se dosadašnjih službi danom 23. kolovoza, a nove službe preuzimaju danom 24. kolovoza 2022. (osim ako je naznačeno drugačije).

1 2 3 11