Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srijemska-biskupija

Novi izgled grba Srijemske biskupije

Koncem studenoga 2020. grb Srijemske biskupije dobio je novi i bogatiji izgled. Novoformirani grb uredio je Biskupijski pastoralni centar Srijemske biskupije u suradnji s Tiskovnim uredom Srijemske biskupije.

Adventska duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

U ponedjeljak, 30. studenoga Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je adventsku duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području Srijemske biskupije.

Srijemski Dom za stare i siromašne "Sveta Elizabeta" izgrađen je sredstvima Caritasa Bolzano–Bressanone

Katolička crkva slaveći svetu Elizabetu Ugarsku, slavi simbol i zaštitnicu rada sa siromašnim osobama. Upravo po ovoj svetici Dom za stare i siromašne u Maradiku dobio je ime. Dom je započeo sa radom prije dvije godine. Danas, gledajući situaciju u domu uočavamo toplu obiteljsku atmosferu. U domu je trenutno smješteno 7 osoba, a svaka od njih na svoj način daje doprinos izgradnji i razvoju lijepog života u domu.

Listopadska duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je u ponedjeljak 19. listopada u Petrovaradinu listopadsku duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području Srijemske biskupije.

Radovi na crkvi Svete Barbare u Beočinu

Od početka srpnja do druge polovice kolovoza radilo se na sanaciji vanjskog dijela župne crkve u Beočinu. Urađena je izolacija, fasada, sanacija krova i limova.

1 2 3