Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak čestitao Nogometnom klubu Varaždin na ulasku u Prvu ligu

Varaždin (IKA)

Varaždinski biskup Josip Mrzljak uputio je igračima, članovima stručnog stožera i vodstvu Nogometnog kluba Varaždin čestitku u povodu plasmana u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

“Poštovani igrači, članovi stručnog stožera i vodstva NK „Varaždin“! Prošle subote na varaždinskom stadionu odigrala se utakmica kojom ste naš varaždinski Klub ponovno vratili u prvu Hrvatsku nogometnu ligu. Ovaj ostvareni uspjeh sigurno je zahtijevao veliki trud, zalaganje, napore i odricanja koji su sada dobili svoju zasluženu nagradu. Iskreno se s vama radujem i čestitam vam na tom plasmanu”, istaknuo je biskup.

Podsjetio je da je papa Franjo prošle godine poslao svoju poruku svim ljubiteljima sporta prigodom predstavljanja novog dokumenta Dikasterija za laike, obitelj i život „Dati najbolje od sebe. O kršćanskoj perspektivi sporta i osobe“ u kojoj je istaknuo kako je sport mjesto susreta među ljudima, a ujedno povlašten prostor gdje se može doživjeti radost natjecanja radi postizanja zajedničkog cilja. Papa primjećuje da se veliki rezultati u sportu kao i u životu postižu timski. Papa također ističe da je sport ozračje „koje nam pomaže da dajemo najbolje od sebe, pomaže nam prepoznati svoje granice i boriti se da budemo bolji“.

“Pridružujući se ovim mislima pape Franje, želim i ja svima vama mnogo uspješnog timskog zalaganja i rada da postignete i veće rezultate te da rastete u spretnosti i kvaliteti kao sportaši, a u poniznosti i velikodušnosti kao ljudi”, poručio je nogometašima i stožeru NK „Varaždin“ biskup Mrzljak.

NK Varaždin pobjedom 3:1 protiv nogometaša Šibenika pred domaćom publikom u izravnom dvoboju protekle subote plasirao se u najviši rang hrvatskog nogometa.