Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Palić gost prve tribine vijeća mladih MiViDiMo

Mostar (IKA)

Vijeće mladih novoosnovanog pokreta MiViDiMo održalo je u četvrtak 28. listopada u dvorani mostarske katedrale prvu tribinu za srednjoškolce, studente i mlade na kojoj je gostovao mjesni biskup Petar Palić, objavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

Program večeri bio raznolik, od kratkih simpatičnih a poučnih skečeva, glazbe, upoznavanja s radom pokreta MiViDiMo do središnje točke, a to je bilo predavanje biskupa Palića o temi gesla ovoga pokrata mladih „Mladi vjere, djela i molitve“.

Povjerenik za mlade, studentski kapelan i organizator ove tribine don Branimir Bevanda predstavio se okupljenoj mladeži te ih upoznao s planovima pokrata MiViDiMo u budućnosti. Novoosnovani pokret MiViDiMo (mladi vjere, djela i molitve) okuplja katoličku mladež dviju hercegovačkih biskupija, kojima je cilj kroz djela i molitvu ojačati vjeru mladih. Tako će u vremenu koje slijedi biti organizirani razni događaji, od poučnih tribina, molitvenih programa, kampova, humanitarnih akcija sve do športskih i umjetničkih aktivnosti.
Biskup je na početku predavanja pročitao odlomak iz Evanđelja (Mk 10,46-52) o slijepcu Bartimeju koji je proseći pokraj puta na ulazu u Jerihon susreo Isusa.

Biskup je na početku predavanja pročitao odlomak iz Evanđelja (Mk 10,46-52) o slijepcu Bartimeju koji je proseći pokraj puta na ulazu u Jerihon susreo Isusa. „Susret Isusa i slijepoga Bartimeja pomoći će nam da protumačimo samo ime MiViDiMo. Što to želite vi vidjeti ili koga gledate, ali i da protumačimo ovo značenje ‘mladi vjere, djela i molitve’. Zašto je vjera bitna, zašto su djela bitna i zašto je molitva bitna u životu kršćana. Ako krenemo od ovoga slijepca Bartimeja ironija je u tome da iako je bio slijepac, on nije imao problema prepoznati, za razliku od drugih, da je Isus Krist doista Sin Božji. I odmah jedno pitanje za sve nas na koje svatko u svome srcu treba dati odgovor. Koliko doista ja i koliko nas katolika može Isusa vidjeti u Euharistiji, može ga čuti u njegovoj Riječi i može ga prepoznati u liku brata čovjeka“, potaknuo je mlade na razmišljanje mons. Palić.
Nakon predavanja mladi su imali priliku postaviti pitanja biskupu Paliću vezano za temu ali i sve drugo što ih je zanimalo. Za glazbeno animiranje mladih pobrinule su se sestre Marijana Zovko i Iva Rozić. Animatorica večernjeg programa bila je Marija Zorka Vasilj.

Ključne riječi:
biskup Petar Palić MiViDiMo