Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Palić na proslavi svetkovine Presvetoga Srca Isusova u župi Šipovača-Vojnići

Šipovača-Vojnići (IKA)

Župa Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići proslavila je u petak 11. lipnja župnu svetkovinu, a svečanu euharistiju slavio je mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, objavljeno je na portalu Crkva na kamenu.

Tijekom misnoga slavlja bila je i podjela sakramenata prve pričesti i potvrde. U koncelebraciji su bila petorica svećenika i župni upravitelj don Drago Ćurković. Riječi pozdrava biskupu Paliću, kolegama svećenicima i vjernicima izrekao je don Drago, a nakon njega krizmanici, dok su prvopričesnici pripremili recitaciju.

U homiliji biskup je govorio o srcu – Isusovu i našemu ljudskome. Naše srce mora postati sve više i više poput Isusova srca. Zbog toga i molimo zaziv: učini srca naša po Srcu svojem. Isusovo srce je srce nade, ljubavi prema bratu i bližnjemu, koje je spremno uvijek pomoći bratu i sestri u Kristu, poručio je biskup Palić.

Na kraju mise, koju su pjesmom animirali mladi pjevači iz susjedne župe, riječi zahvale izrekli su krizmanici i prvopričesnici koji su se nakon mise fotografirali s biskupom Palićem.

Proslavi zaštitnika župe prethodila je trodnevna duhovna priprava.