Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić predvodio proslavu blagdana Gospe od Anđela na Visovcu

Visovac (IKA)

U povodu velikog blagdana Gospe od Anđela u ponedjeljak 2. kolovoza svečanu euharistiju na otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije.

Misno slavlje počelo je svečanom kratkom procesijom iz samostana do središnjeg vanjskog oltara. Visovac je jedno od najstarijih marijanskih svetišta u koje hodočaste mnogobrojni vjernici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije. Gospa od Anđela je stara franjevačka svetkovina, koja se od pamtivijeka slavi u franjevačkom samostanu Gospe od Milosti s novicijatom na Visovcu.

Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista, on vas ljubi i daje se na križu za vas

“Što nam, draga braćo i sestre, Gospa od Anđela poručuje? Gospa od Anđela znači Majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i milosti, kao što nas Majka želi dovesti u vječnu radost i trajnu sigurnost Neba. Ona je prva čula Božje ohrabrenje po Anđelu: Ne boj se. To nam svojim životom prenosi i svjedoči. Ne bojte se kad ste uz mog sina Isusa Krista, on vas ljubi i daje se na križu za vas. Naš zadatak je da živimo te milosti, da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu. Zato smo, draga braćo i sestre, danas ovdje da po uzoru na sv. Franju obratimo još više svoja srca Bogu, da se obnovi milost u našim životima, a to znači Božju prisutnost u svemu što radimo u cijelom našem životu. Da nam se otvori poziv za Božju naklonost koja nam je iskazana po današnjem slavlju. Da živimo od te milosti, svjesni Božje ljubavi i Gospine brige za nas u svim nevoljama našh dana.  Gospe od Milosti isprosi nam to i daj da u tome ustrajemo”, rekao je u propovjedi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Proslavu je uveličao zbor župe Prikazanje BDM iz Kistanja. Na kraju misnog slavlja, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu fra Marko Nimac uputio je riječi zahvale biskupu Tomislavu Rogiću i svima onima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude dostojanstveno. Nakon misnog slavlja, slavlje se nastavilo za bratskim stolom.