Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević čestitao Židovima Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot

Zagreb (IKA)

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog požeški biskup Antun Škvorčević uputio je glavnom rabinu židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj Kotelu Da-Donu i glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj Lucianu Moši Preleviću čestitku koju prenosimo u cijelosti.

„Prigodom židovske nove godine Roš Hašana, koja snažno podsjeća na Božje stvarateljsko djelo u čijem je središtu čovjek, upućujem srdačne čestitke Vama i svim članovima Vaše zajednice. Dok vjerom prepoznajemo čovjeka kao biće koje je Bog stvorio na svoju sliku i priliku, jača u nama nada da će mu Svemogući darovati puninu života te učvršćuje odvažnost u zauzimanju za njegova prava i dostojanstvo u suvremenom društvu.

Čestitam Vam također Jom Kipur, završni dan novogodišnjih blagdana kao i blagdan Sukot sa željom da post, kajanje i pomirenje pridonesu obnovi čovjeka ranjena zlom te njegov prolazak ovozemaljskom pustinjom bude hod prema vječnim Božjim šatorima“, kaže u čestitki biskup Škvorčević.