Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio požeškog gradonačelnika

Požega (IKA)

Apostolski upravitelj Požeške biskupije biskup Antun Škvorčević primio je 27. svibnja u Biskupskom domu u Požegi požeškog gradonačelnika Željka Glavića i predsjednika Gradskog vijeća Mateja Begića.

Biskup je čestitao gradonačelniku izbor za zastupnika u Hrvatskom saboru te mu poželio Božji blagoslov u služenju općem dobru hrvatskih građana. Razgovarali su o nekoliko organizacijskih pitanja biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa Ive Martinovića 8. lipnja u požeškoj katedrali. Napose su razmotrili problem parkiranja hodočasnika na javnim gradskim površinama tom prigodom, te o prihvaćanju državnih i lokalnih nositelja vlasti na parkiralištu pokraj Gradske kuće. Osim toga razmotrili su neka pitanja suradnje na odgojno-obrazovnom području.

Između ostalog biskup je izvijestio gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća o radovima koji se poduzimaju na zgradi nekadašnje isusovačke gimnazije, a sve do nedavno samostana sestara milosrdnica, u koju bi uskoro trebao useliti katolički Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića.

Prigodom umirovljenja biskupa Škvorčevića gradonačelnik Glavić izrazio mu je osobitu zahvalnost za sve što je učinio za grad Požegu i njegove građane tijekom svoga dvadesetsedmogodišnjeg služenja, što je ostavilo snažan trag na različitim područjima života, napose odgojno-obrazovnom, kulturnom i karitativnom. Biskup Škvorčević uzvratio je gradonačelniku zahvalnošću za suradnju Grada Požege i njegovih čelnika s Biskupijom u duhu građanske demokracije, koja je omogućila provedbu određenih projekata općeg dobra. U znak zahvalnosti gradonačelnik je biskupu Škvorčeviću uručio brončani križ kipara Kuzme Kovačića.