Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević proglašen počasnim građaninom Daruvara

Daruvar/Požega (IKA)

Prigodom Dana Grada Daruvara u petak 3. svibnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja, a među laureatima je i biskup Antun Škvorčević, koji je proglašen počasnim građaninom Grada Daruvara, izvijestila je Požeška biskupija.

Daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček, njegova zamjenica Vanda Cegledi i predsjednik Gradskog vijeća Ivor Kovački posjetili su biskupa Škvorčevića u Biskupskom domu u Požegi u ponedjeljak 20. svibnja te mu uručili povelju i ključeve grada.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Daruvara izvijestio je biskupa kako je Gradsko vijeće na svojoj sjednici 23. travnja o.g. na prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja i gradonačelnika Grada Daruvara donijelo odluku da ga se proglasi počasnim građaninom Grada Daruvara za sve ono što je svojim moralnim autoritetom i djelovanjem učinio za Grad Daruvar, osobito za osnivanje Župe sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru, međureligijski dijalog, zalaganje za mir i ekumenizam, čuvanje spomena na biskupa Josipa Salača Daruvarčanina te za druge njegove doprinose.

Biskup Škvorčević zahvalio je daruvarskim gradskim čelnicima na priznanju i zazvao Božji blagoslov na Grad Daruvar, njegove stanovnike i upravu da podari uspjeh svim njihovim nastojanjima oko pojedinačnog i zajedničkog dobra, njihova duhovnog i materijalnog napretka te dostojanstva svakog njezina građanina, napose siromašnih, starijih i nemoćnih.

Biskup i predstavnici Grada Daruvara razgovarali su o različitim pitanjima. Na kraju susreta biskup je gostima uručio grafiku Krista u grobu akademika Đure Sedera te knjigu „Svetište Gospe Voćinske“ i monografiju „Katedrala sv. Terezije u Požegi“, izvijestila je Požeška biskupija.