Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Uzinić obišao prostor budućeg Pastoralnog centra i gradilište Groblja Dubac

Župa dubrovačka (IKA)

U sklopu dogovorenog posjeta dubrovački biskup Mate Uzinić i generalni vikar don Hrvoje Katušić, u pratnji župnika Župe sv. Ilara don Miljenka Babaića, općinskog načelnika Silvija Nardellija i pročelnika Jure Marića, obišli su u petak, 30. listopada prostor budućeg Pastoralnog centra u Župi dubrovačkoj.

Već ranije u suradnji Općine, Biskupije i Hrvatske udruge arhitekata proveden je javni međunarodni arhitektonski natječaj i izabrano je najuspjelije urbanističko rješenje za Pastoralni centar. Sukladno tom rješenju na zemljištu koje je u vlasništvu Općine Župa predviđena je izgradnja plivališta i sportske dvorane, dok je na zemljištu koje je u vlasništvu Biskupije predviđena izgradnja crkve i Pastoralnog centra.

Obostrana je želja da se sukladno mogućnostima čim prije, etapno, počne s izradom projektne dokumentacije.

S direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom obišli su zatim i gradilište budućeg groblja gdje se biskup upoznao s aktivnostima koje su trenutačno u tijeku, a vezane su za samu izgradnju groblja, kao i s dinamikom budućih radova.

Biskup Uzinić se s posebnom pažnjom zanimao za „Biblijski vrt“ koji je planiran oko ostataka stare crkve Sv. Vlaha kao i za lokaciju buduće kapele koja je predviđena u sklopu projekta.

Nakon obilaska u prostorima Općine nastavljeno je s radnim sastankom vezanim za detaljnije upoznavanje s projektnom dokumentacijom Groblja Dubac te s ostalim temama od općeg interesa za Općinu i Biskupiju.