Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Vukšić uvjeren da će mons. Freistetter osigurati kontinuitet misa na Bleiburgu

Sarajevo (IKA/KTA)

Vojni biskup u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić uputio je 29. lipnja čestitku vojnom biskupu u Austriji Werneru Freistetteru u povodu njegova imenovanja na službu apostolskog upravitelja biskupije Gurk sa sjedištem u Klagenfurtu dok Sveta Stolica ne odluči drukčije.

Čestitku biskupa Vukšića prenosimo u cijelosti:

„U povodu papinskog imenovanja, kojim Ti je povjerena, kao apostolskom upravitelju dok Sveta Stolica ne odluči drukčije, također dušobrižnička skrb za biskupiju Gurk, želio bih Ti najiskrenije čestitati i obećati bratsku molitvu, da Te Providnost blagoslovi i vodi, kako bi uvijek mogao donositi najbolje odluke i izbore te tako pomoći porast Kraljevstva Božjega među ljudima i ojačati Crkvu u toj biskupiji.

Uvjeren sam također da ćeš Ti, s iskustvom i osjećajem vojnoga biskupa i prethodno također dugogodišnjega vojnog kapelana, također razborito tražiti način radi osiguranja kontinuiteta euharistijskoga slavlja u Bleiburgu, koje se obavlja svake godine u svibnju za hrvatske žrtve Drugoga svjetskog rata, i da, izbjegavajući svaku manipulaciju, to misno slavlje bude vršeno s dužnim dostojanstvom i u kršćanskom duhu molitve za pokojne“.