Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-tomo-vuksic

Izjava nadbiskupa Vukšića u povodu dolaska tajnika za odnose s državama nadbiskupa Gallaghera u BiH

Dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH dao je izjavu u srijedu 16. ožujka uoči dolaska tajnika za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera u službeni posjet Bosni i Hercegovini, ocijenivši da je to nastavak zalaganja svih papȃ i Svete Stolice kao takve za mir i pravdu u ovom dijelu svijeta, izvijestila je KTA.

Blagoslov ureda vojnog kapelana u vojarni u Butilama kod Sarajeva

Na spomendan sv. Filipa Nerija, 26. svibnja 2021., nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić blagoslovio je prostorije dodijeljene vojnom kapelanu unutar vojarne glavne logističke baze Oružanih snaga BiH koja se nalazi u Butilama, prenosi KTA.

Nadbiskup Vukšić predvodio svečanu misu na svetkovinu Bogorodice Marije

Prvoga dana kalendarske godine, kada Crkva slavi svetkovinu Svete Bogorodice Marije i Svjetski dan mira, 1. siječnja 2021. svečano euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem i uz koncelebraciju osmorice svećenika.

Susret članova Biskupske konferencije BiH i franjevačkih provincijala u BiH

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i franjevački provincijali u BiH održali su u četvrtak, 24. rujna u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu zajednički susret na temu provedbe Đakonske pastoralne godine. U okviru akademske 2020./2021. godine sudjelovat će đakoni svih biskupija i dvaju franjevačkih provincija u Bosni i Hercegovini.

Cvjetnica u sarajevskoj prvostolnici

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić predsjedali su liturgijskim slavljem bez naroda na Cvjetnicu, 5. travnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, prenosi nedjelja.ba.

Čestitka premijera Plenkovića mons. Tomi Vukšiću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je mons. Tomi Vukšiću na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije, objavila je 23. siječnja Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade.

Nuncij Pezzuto predvodio Ekumensko bogoslužje Riječi u sarajevskoj katedrali

U skladu s višegodišnjom tradicijom, prvog dana Molitvene osmine u subotu, 18. siječnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu upriličeno je Ekumensko bogoslužje Riječi koje je, pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2), predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s dopredsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH. Prigodnu propovijed uputio je metropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom.

Kardinal Puljić: BiH svake godine napusti oko deset tisuća katolika

Na kraju 77. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u utorak 5. studenoga upriličena je konferencija za novinstvo u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Na konferenciji o zasjedanju govorili su predsjednik i dopredsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i vojni biskup u BiH Tomo Vukšić.

1 2 3