Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-tomo-vuksic

Kardinal Puljić: BiH svake godine napusti oko deset tisuća katolika

Na kraju 77. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u utorak 5. studenoga upriličena je konferencija za novinstvo u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Na konferenciji o zasjedanju govorili su predsjednik i dopredsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i vojni biskup u BiH Tomo Vukšić.

Svečanom misom u Drvaru Obilježen Dan medija u Bosni i Hercegovini

Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini u nedjelju 29. rujna obilježila je 53. Svjetski dan društvenih komunikacija u Bosni i Hercegovini, a tim povodom je također, u privremenom liturgijskom prostoru u župi Banjolučke biskupije Sv. Josipa u Drvaru, svečano euharistijsko slavlje predvodio predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

Priprema proslave Dana medija u BiH

U prostorijama Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu 26. lipnja održana je sjednica Vijeća za medije Biskupske konferencije BiH na kojoj se razgovaralo o obilježavanju ovogodišnjeg Dana medija.

Euharistijsko slavlje pred Spiljom ukazanja

Sudionici 27. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja slavili su euharistiju u četvrtak 16. svibnja pred Spiljom ukazanja u Lurdu. Euharistijsko slavlje predvodio je vojni biskup u RH Jure Bogdan, uz koncelebraciju vojnog ordinarija iz BiH Tome Vukšića, generalnih vikara Vojnih ordinarijata u RH i BiH, don Marka Mede i mons. Željka Čuturića, vojnih i policijskih kapelana i drugih svećenika. Pjevala je Klapa HRM-a „Sv. Juraj“.

Izlaganje biskupa Vukšića o aktualnostima iz crkvenoga i društvenog života u BiH

Na redovitom zajedničkom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, održanom 21. siječnja 2019. u prostorijama HBK u Zagreb, dopredsjednik BK BiH vojni biskup u BiH Tomo Vukšić održao je uvodnu riječ u točku dnevnog reda „Aktualnosti iz crkvenog i društvenog života u BiH“. Govorio je o nekim važnim društvenim pitanjima, o demografskom stanju katolika te se dotakao uzajamne unutarcrkvene solidarnosti.

1 2