Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-tomo-vuksic

Cvjetnica u sarajevskoj prvostolnici

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić predsjedali su liturgijskim slavljem bez naroda na Cvjetnicu, 5. travnja, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, prenosi nedjelja.ba.

Čestitka premijera Plenkovića mons. Tomi Vukšiću

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je mons. Tomi Vukšiću na imenovanju za nadbiskupa koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije, objavila je 23. siječnja Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade.

Nuncij Pezzuto predvodio Ekumensko bogoslužje Riječi u sarajevskoj katedrali

U skladu s višegodišnjom tradicijom, prvog dana Molitvene osmine u subotu, 18. siječnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu upriličeno je Ekumensko bogoslužje Riječi koje je, pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28, 2), predvodio apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto zajedno s dopredsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom u BiH. Prigodnu propovijed uputio je metropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom.

Kardinal Puljić: BiH svake godine napusti oko deset tisuća katolika

Na kraju 77. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u utorak 5. studenoga upriličena je konferencija za novinstvo u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu. Na konferenciji o zasjedanju govorili su predsjednik i dopredsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i vojni biskup u BiH Tomo Vukšić.

Svečanom misom u Drvaru Obilježen Dan medija u Bosni i Hercegovini

Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini u nedjelju 29. rujna obilježila je 53. Svjetski dan društvenih komunikacija u Bosni i Hercegovini, a tim povodom je također, u privremenom liturgijskom prostoru u župi Banjolučke biskupije Sv. Josipa u Drvaru, svečano euharistijsko slavlje predvodio predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

1 2