Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupijska korizmena akcija „Misereor 2019“

Gospić (IKA)

I ove godine u Gospićko-senjskoj biskupiji provodi se korizmena akcija „Misereor“. Biskupija u vrijeme korizme redovito poziva vjernike župnih zajednica da se uključe u akciju „Misereor“ s ciljem da se pomogne rad biskupijskog Caritasa, uzdržavanje i školovanje bogoslova u Rijeci i Zagrebu i sjemeništaraca u Zadru, stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja i funkcioniranje središnjih ureda biskupije.

Prilozi se mogu dostaviti župnicima do Cvjetnice. Dar će se predati za vrijeme mise posvete ulja na Veliku srijedu. Novac se može uplatiti i na žiro-račun Gospićko-senjske biskupije, (Senjskih žrtava 36; 53 000 Gospić), broj: HR78 2340009-1310310230 s pozivom na broj 1-2019., s naznakom za „Misereor“.

„Dok vam unaprijed srdačno zahvaljujem na Vašoj spremnosti da sudjelujete u životu Crkve u Vašim župnim zajednicama, ujedno molim i za potrebe Vaših obitelji. Neka nam vrijeme korizme bude poticaj da naša vjera ojača djelotvornom ljubavlju za bližnje. Neka nam ovo milosno vrijeme korizme bude poticaj da naša vjera ojača djelotvornom ljubavlju za bližnje“, istaknuo je u dopisu gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.