Budi dio naše mreže
Izbornik

Bivši studenti HKS-a osvojili drugo mjesto na nagradnom natječaju Angelicuma

Rim (IKA)

Bivši studenti na Odjelu za sociologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta Lovro Knežević i Paula Zujić osvojili su drugo mjesto na nagradnom natječaju CREATE Prize za najbolji esej iz zemalja srednje i istočne Europe (SIE) u organizaciji Fakulteta društvenih znanosti Papinskog sveučilišta svetog Tome Akvinskog (Angelicum), objavljeno je na mrežnoj stranici HKS-a.

U eseju je bilo potrebno ponuditi inovativno razmišljanje koje kombinira akutnu analizu društva i društvenih izazova s dubokim razumijevanjem socijalnog nauka Crkve (CST). Lovro Knežević nastupio je s temom „Can Digital Computers Evangelise? “Decoding” ChatGPT with the Social Doctrine of the Catholic Church“, a Paula Zujić s temom„Church, are you ready for transhumanism?“.

Catholic social teaching Rome Exchange: Advanced Training Experience (CREATE) je međunarodni program Fakulteta društvenih znanosti Papinskog sveučilišta svetog Tome Akvinskog – Angelicum u Rimu za promicanje inkluzije i društvene inovacije kroz veću svijest i znanje o katoličkom socijalnom nauku i njegovoj primjeni u društvu po socijalnim, političkim i ekonomskim pitanjima.

Na natječaju su sudjelovali studenti iz 21 zemlje srednje i istočne Europe (Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Kosovo, Latvija, Litva, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina), objavljeno je na mrežnoj stranici HKS-a.