Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina proslavljen je u slavonskobrodskom naselju Budainka

Slavonski Brod (IKA)

Blagdan Bezgrješnog Srca Marijina proslavljen je u subotu, 20. lipnja, u istoimenoj Župi u Slavonskom Brodu, u naselju Budainka. Uz domaćeg župnika Andriju Djakovića i još pet svećenika svečano misno slavlje predvodio je domaći sin Ivica Martić, župnik u Osijeku. Posluživao je domaći sin đakon Matija Aušić.


U prigodnoj homiliji vlč. Martić progovorio je kakve veze blagdan Bezgrješnog Srca Marijina ima s nama vjernicima.

Naglasio je na početku kako je Marijino srce, prasvetište svih svetišta, prvi tabernakul, prva pokaznica koja Isusa, svoje dijete dok još nije bio vidljiv ljudskim očima, nosi pokazati rođakinji Elizabeti.

„Iz Marijinih očiju zrači svjetlo Kristovo, iz Marijina glasa odjekuju prvi reci Evanđelja – radosne vijesti. Marijino srce bilo je otvoreno, čisto, spremno nositi brige, radosno, njezina je radost bila zarazna…“, rekao je uz ostalo vlč. Martić.


Upozorio je vjernike da se pitaju što im je sa srcem ako ono nije radosno poput Marijina. Svjestan kako mnogi roditelji i nesvjesno prenose svoje strahove na djecu, teško im je shvatiti da djeca imaju svoj put, da oni nisu tu da ispunjavaju naše želje i snove, podsjetio je kako je Marijino srce bilo slobodno čak i od vlastita djeteta, te pozvao roditelje da poput Isusove obitelji, koja nije bila idealna i bez problema, ali je bila sveta, i oni budu svete obitelji, kako bi im djeca rasla u slobodi, mudrosti i ljubavi.


Na kraju je zaključio da je Marijino srce Biblija, jer je upravo Ona sve događaje prebirala u svom srcu, od njih živjela i njih sve dublje shvaćala te je uz takvu majku Isus  i sam mogao rasti u mudru i zrelu osobu.

Slavlje je pjevanjem animirao veliki župni zbor predvođen s. Ankicom Tomas.