Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Gospe od Anđela proslavljen u tjesnacu Verige

Perast (IKA)

U prigodi blagdana Gospe od Anđela u utorak 2. kolovoza u istoimenoj crkvi u tjesnacu Verige u Kotorskoj biskupiji svečanu misu predvodio je don Dražen Kraljić, izvijestio je Radio Dux.

Don Dražen se osvrnuo na svakodnevnu borbu dobra i zla te rekao „da nas Gospodin uvijek štiti, koliko god teško bilo“.

„Ovaj blagdan, između ostalog, ima i svoju povijesnu pozadinu, vezan je uz sv. Franja Asiškog“, kazao je don Dražen te podsjetio da posljedice grijeha uvijek postoje, „ali ukoliko se iskreno kajemo, u srcu, Bog nam oprašta i razumije. Božje milosrđe je veliko“. Također nas podsjeća na ljubav i milost Nebeske Majke te potrebu da svakoga dana budemo zahvalni na svemu što nam je pruženo, kao i da molimo našeg Anđela čuvara da nas čuva, rekao je.

Peraški župnik mons. Srećko Majić izrazio je zahvalnost don Željku Paskoviću i don Draženu, kao i svima koji su došli na misu. Osvrnuo se na čovjekove duhovne potrebe: „Ako nam je duh jak, onda ćemo i ovozemaljske poteškoće, križeve, lakše svladavati i preko njih prelaziti. Neka Djevica Marija, Gospa od Anđela, bude zagovornica, zaštitnica, čuvarica, u našoj kršćanskoj vjeri, u našem kršćanskom putu i po njezinom zagovoru, neka nas njezin sin uvede i nagradi životom u Nebesima.“