Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: boka-kotorska

Vanjska proslava Tripundana u Kotoru

Svečanu pontifikalnu misu vanjske proslave sv. Tripuna u nedjelju 5. veljače u Kotoru predslavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša, objavljeno je na mrežnoj stranici Kotorske biskupije.

Predstavljena knjiga „Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“

Druga tribina „U susret sv. Vlahu“ održana je u četvrtak 26. siječnja u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na tribini je predstavljena knjiga „Bokobran: razgovori o kulturi i umjetnosti Boke kotorske“ autorice Nevenke Šarčević. Knjigu su uz autoricu predstavili urednica knjige dr. sc. Katarina Horvat Levaj s Instituta za povijest umjetnosti, pročelnik Ureda za kulturu i kulturna dobra Kotorske biskupije don Robert Tonsati i povjesničar umjetnosti Ivan Viđen, član Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije.

Predstavljen „Muljanski kantual“ u Zagrebu

U zagrebačkoj Župi sv. Blaža u ponedjeljak 30. svibnja predstavljen je „Muljanski kantual“ u kojem su prvi put objavljene skladbe franjevca o. Konrada Eberta napisane za zbor župe Muo u Boki kotorskoj potkraj 19. st. Urednik djela je mr. don Robert Tonsati, župnik Mula, a kantual je objavljen u nakladi ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj.

Nagradni izlet u Boku kotorsku

Učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovačke biskupije koji su sudjelovali na biskupijskom/županijskom natjecanju iz Vjeronauka, njih 57, nagrađeni su izletom u subotu 21. svibnja u Perast i Boku kotorsku.

1 2 3