Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Gallagher putuje u Crnu Goru

Vatikan (IKA)

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher boravit će od 21. do 24. ožujka u Crnoj Gori gdje će se susresti s predstavnicima vlasti, katoličkom zajednicom te sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnog ugovora sa Svetom Stolicom, prenosi Vatican News.

Putovanje u Crnu Goru nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera, tajnika Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, trajat će od četvrtka, 21. do nedjelje, 24. ožujka. Prema programu objavljenom na platformi X @TerzaLoggia, nadbiskup odlazi u tu zemlju na poziv ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića s kojim će se susresti u četvrtak.

Za petak, 22. ožujka predviđen je sastanak s predsjednikom Republike Jakovom Milatovićem, a potom i s predsjednikom Parlamenta Andrijom Mandićem i predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem. Istoga dana nadbiskup Gallagher sudjelovat će na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnoga ugovora između Svete Stolice i Crne Gore.

U subotu, 23. ožujka tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama susrest će se s katoličkom zajednicom Kotorske biskupije s kojom će slaviti euharistiju u katedrali sv. Tripuna. U nedjelju 24. ožujka, posljednjega dana posjeta, predviđen je susret s katoličkom zajednicom Barske nadbiskupije i euharistijsko slavlje u konkatedrali svetoga Petra.