Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-paul-richard-gallagher

Nadbiskup Gallagher u Južnom Sudanu: Papa bi mogao doći u pohod

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher boravio je od 21. do 23. prosinca 2021. u Jubi, glavnom gradu Južnoga Sudana, gdje se susreo s političkim i vjerskim vlastima te zemlje, te sa suradnicima canterburyjskoga nadbiskupa, izvijestio je Vatican News.

Homilija nadbiskupa Gallaghera na biskupskom ređenju mons. Svaline

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i tajnik Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi nadbiskup Paul Richard Gallagher održao je homiliju na misi biskupskog ređenja novoga srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svaline, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, u nedjelju 21. studenoga 2021. u srijemskoj katedrali.

VIDEO Biskupsko ređenje mons. Fabijana Svaline

Na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 21. studenoga u katedrali-manjoj bazilici sv. Dimitrija u Srijemskoj Mitrovici tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher u zajedništvu s mons. Đurom Hranićem, nadbiskupom i metropolitom đakovačko-osječkim, i mons. Đurom Gašparovićem, biskupom srijemskim, zaredit će za srijemskoga biskupa koadjutora mons. Fabijana Svalinu.

Homilija mons. Gallaghera na slavlju u Zrenjaninu

Homilija tajnika Svete Stolice za odnose s državama i tajnika Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi mons. Paula Richarda Gallaghera na euharistiji koju je o 50. obljetnici imenovanja prvog rezidencijalnog pastira Banatske apostolske administrature predslavio u subotu 20. studenoga 2021. u katedrali sv. Ivana Nepomuka u Zrenjaninu.

Susret katoličkih biskupa u Srbiji s mons. Gallagherom

Katolički biskupi u Srbiji susreli su se u subotu 20. studenoga 2021. u biskupskom dvoru u Zrenjaninu s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama i tajnikom Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi mons. Paulom Richardom Gallagherom te proslavili 50. obljetnicu imenovanja prvog rezidencijalnog pastira Banatske apostolske administrature.

I državni predstavnici najavili posjet nadbiskupa Gallaghera Srbiji

Dan nakon što je objavljeno da će tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher biti glavni zareditelj na biskupskom ređenju biskupa koadjutora srijemskoga mons. Fabijana Svaline na svetkovinu Krista Kralja 21. studenoga, i državne vlasti Republike Srbije najavile su pohod toga visokoga vatikanskoga predstavnika.

U Rimu otvorena izložba „Srbija i Vatikan 1878-1914“

Izložba „Srbija i Vatikan 1878-1914“, koja govori o nastanku i razvoju bilateralnih odnosa dviju država, otvorena je u ponedjeljak 18. listopada na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, izvijestio je Vatican News.

1 2