Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-paul-richard-gallagher

Nadbiskup Paul Richard Gallgher posjetio Kotorsku biskupiju

U sklopu državnog posjeta Crnoj Gori tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher pohodio je u subotu 23. ožujka katoličku zajednicu na području Kotorske biskupije i Barske nadbiskupije, izvijestila je Kotorska biskupija.

Nadbiskup Gallagher putuje u Crnu Goru

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher boravit će od 21. do 24. ožujka u Crnoj Gori gdje će se susresti s predstavnicima vlasti, katoličkom zajednicom te sudjelovati na otvaranju zasjedanja Mješovitoga povjerenstva za provedbu Temeljnog ugovora sa Svetom Stolicom, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Gallagher otišao u posjet Jordanu

Tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama pri Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher započeo je u ponedjeljak 11. ožujka 2024. četverodnevni posjet Hašemitskoj Kraljevini Jordanu, izvijestio je Vatican News.

U Vatikanu zaređen novi apostolski nuncij u Paragvaju

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin predslavio je misu s obredom biskupskog ređenja apostolskog nuncija u Republici Paragvaju Vincenza Turturra, u nazočnosti pape Franje, u subotu 9. ožujka 2024., u bazilici sv. Petra.

Nadbiskup Gallagher u Turskoj

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher od 28. veljače do 2. ožujka sudjeluje u Istanbulu na "Antalya Diplomacy Forumu", godišnjoj konferenciji o međunarodnoj diplomaciji koja se održava od 2021. godine i okuplja ljude iz politike, diplomacije i akademske zajednice kako bi razmijenili ideje i mišljenja o diplomaciji, politici i poslovanju, izvještava "Vatican News" na svojim mrežnim stranicama.

Nadbiskup Gallagher telefonski razgovarao s iranskim ministrom vanjskih poslova

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Paul Richard Gallagher je u ponedjeljak 30. listopada telefonski razgovarao s ministrom vanjskih poslova Irana Hosseinom Amir-Abdollahianom o potrebi izbjegavanja daljnje eskalacije na Bliskom istoku, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Papa Franjo: Danas vlada glad bratstva, moramo odlučno reći „ne” ratu

Nadbiskup Paul Richard Gallagher pročitao je poruku pape Franje na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku. Papa ističe da je mir moguć jedino ako se istinski želi, te da je mir Božji san za čovječanstvo. Upozorava na ogorčene i agresivne nacionalizme i potiče primjenu Povelje Ujedinjenih naroda kroz transparentnost i iskrenost, prenosi Vatican News.

1 2 3 7