Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crna-gora

Izložba fotografija o Boki kotorskoj i Crnogorskom primorju na HKS-u

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu je u petak 22. travnja otvorena jedanaesta izložba umjetničkih fotografija o Boki kotorskoj i Crnogorskom primorju autora Dražena Zetića, pripravljena o osamdesetoj obljetnici preminuća sv. Leopolda Bogdana Mandića (Padova, 30. srpnja 1942.), objavio je portal Biram dobro.

Kotorski biskup Štironja: Povrat imovine je osjetljivo i važno pitanje

U povodu svetkovine Uskrsa crnogorske dnevne novine Dan objavile su intervju s kotorskim biskupom Ivanom Štironjom u kojemu je, među ostalim govorio o vjerskom životu u Kotoru, statusu rimokatolika u Crnoj Gori, suradnji s drugim vjerskim zajednicama te povratu imovine Kotorskoj biskupiji.

Danas slavimo blagdan hrvatskog sveca - Leopolda Bogdana Mandića

Ovaj hvatski svetac i zaštitnik braće kapucina u Hrvatskoj rodio se 12. svibnja 1866. u Herceg Novom (danas Crna Gora). Njegovi roditelji, otac Petar Antun Mandić i majka Dragica (Karla) rođ. Carević, na krštenju 13. lipnja 1866. dali su mu ime Bogdan Ivan, navodi se na stranicama Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića - kapucini.hr.

U Crnoj Gori donesen Zakon o slobodi vjeroispovijesti

U Skupštini Crne Gore usvojen je 27. prosinca Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koji je dan kasnije potpisao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Zakonom, kojem se oštro protive prosrpska oporba i Srpska pravoslavna crkva, brojni vjerski objekti u Crnoj Gori vraćaju se državi.

1 2