Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Gospe od zdravlja proslavljen u Borovcima

Metković (IKA)

Metkovska Župa sv. Nikole biskupa proslavila je blagdan Gospe od zdravlja u subotu 21. studenoga ispred crkvice Gospe od Zdravlja u Borovcima.

Ovaj dan slave se tri mise, dvije u Borovcima i večernja u župnoj crkvi Sv. Nikole u Metkoviću. Za slavlje, vjernici su se pripravljali trodnevnicom koju su predvodili neretvanski dekan i župnik don Davor Bilandžić i župni vikar don Dino Prkut, koji je u Borovcima predvodio i središnje misno slavlje, ovoga puta bez tradicionalne procesije.

Govoreći o ovom blagdanu, Prkut je rekao da da on uči kako predati Bogu naš život, obitelj, svakodnevicu, probleme. To je smisao i pouka današnjeg evanđelja i blagdana. Prikazanje je naš putokaz prema ostvarenju onoga što trebamo biti, istaknuo je u propovijedi.

„Dopustimo Gospodinu da nas doista povede, bez obzira na strah koji nas okružuje, bez obzira na probleme koji nas čekaju ili koji već postoje. Predajmo se Gospodinu, s pouzdanjem da će nas On voditi i sjetimo se samo da se ne trebamo bojati“, poručio je vjernicima vlč. Prkut.