Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gospa-od-zdravlja

Solinjani proslavili blagdan Gospe od Zdravlja

Brojni Solinjani i ove su godine prema dugogodišnjoj tradiciji blagdan Gospe od Zdravlja proslavili hodočašćem na Blaca gdje je na sam blagdan, u nedjelju 21. studenoga, pred istoimenom crkvicom služena svečana sveta misa kojoj je prethodio ophod s Gospinim kipom.

Održan ophod lađama s Gospinim kipom

Tradicionalnim, jedinstvenim ophodom lađama s Gospinim kipom po Maloj Neretvi na Vlaki u nedjelju 21. studenog počelo je slavlje blagdana Gospe od Zdravlja u Župi Slivno Ravno - Vlaka, prije središnje mise koju je predvodio rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu mr. don Jure Bjeliš u koncelebraciji župnika don Marija Mihanovića.

Nadbiskup Barišić na blagdan Gospe od Zdravlja o pandemiji: Opasno je biti isključiv i posjedovati istinu

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen u nedjelju 21. studenoga, u istoimenoj samostanskoj crkvi u Splitu na Dobrom, a središnje misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji s provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mrše, gvardijanom samostana fra Matom Matićem, župnikom fra Antom Udovičićem i ostalim svećenicima.

Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen 88. put u Ogulinu

U Ogulinu je u subotu 21. studenoga svečano proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja koji se u najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije slavi gotovo devet desetljeća. Euharistiju je predslavio župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić u suslavlju s domaćim župnikom Nikolom Pršom, župnikom Josipdola i dekanom ogulinskim dr. Željom Blagusom i svećenicima Ogulinskog dekanata. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Marina Mičunovića.

FOTO Kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje u Remetama na spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije – Gospe od Zdravlja

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predslavio je na spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije – Gospe od Zdravlja, u subotu 21. studenoga, u zajedništvu s braćom karmelićanima, župljanima i hodočasnicima, večernje euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama, marijanskome svetištu grada Zagreba, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Obilježen blagdan Gospe od Zdravlja, suzaštitnice Kladnjica

U malom mjestu u Dalmatinskoj zagori, u Kladnjicama, u župi Čvrljevo, u Šibenskoj biskupiju, u subotu 21. studenoga tradicionalno je proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja, nebeske suzaštitinice Kladnjica. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodio je fra Ante Jurić Talaja.

1 2 3