Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja na Blacama

Solin (IKA)

Blagdan Prikazanja Blažene Djevice Marije – Gospe od Zdravlja, proslavljen je u subotu, 25. studenoga 2023., na Blacama.

Molitvu nad jamom Bezdankom za sve žrtve partizanskih zločina koje su na tom mjestu ubijene u Drugom svjetskom ratu te misno slavlje za hodočasnike predvodio je župnik Župe Solinskih mučenika don Ante Matešan.

Govoreći o tome kako bez zdravlja duha i duše nema zdravlja tijela don Ante je u homiliji istaknuo kako „smo zaboravili jednu drugu pandemiju; pandemiju grijeha koja nas je zarazila iznutra. Ako smo iznutra zaraženi onda ni na van ne možemo širiti prisnost. Trebamo oživiti našu dušu, očistiti je i ozdraviti. Na današnji dan bi trebalo prvenstveno moliti ‘Daj nam čistoću duše, daj da se u nama nastani ljubav, daj da nikoga ne ugnjetavamo, daj da u našem srcu ima prostora za svakog čovjeka’“.

„Blažena Djevica Marija nam može pomoći svojim primjerom: što znači biti otvoren Bogu, živjeti za drugoga i donijeti svijetu spasenje. Ona je ušla u proces ozdravljenja čovječanstva koje je zaglibilo u grijeh“, zaključio je don Ante.