Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagdan Imena Isusova proslavljen u župi Varoš

Šibenik (IKA)

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u utorak 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je blagdan Imena Isusova. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Koncelebrirali su svećenici koji poslužuju župu Varoš: pastoralni suradnik fra Josip Klarić, župni vikar fra Jerko Kolovrat i župnik fra Filip Milanović Trapo te biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

U homiliji biskup Rogić kazao je kako bi govoriti i činiti u Isusovo ime značilo da sve to Isus može potpisati kao njegovo djelo. „Zato nam ime Isusovo može biti onaj dragocjeni filtar, korektiv, zapravo glas savjesti kad nešto kanimo reći ili učiniti – bi li tako postupio Isus? Mogu li to učiniti u njegovo Ime?“, pojasnio je mons. Rogić.

„Mi se kršćanima zovemo, Kristovi smo. Vjerujem da to želimo biti svim svojim bićem, svim svojim riječima i djelima. Neka nam onda životno geslo bude: živjeti tako da Isus bude na mene ponosan. Da se može potpisati pod ono što govorim i činim. Tako ću iz dana u dan biti više njegov, njemu pripadati, njega svjedočiti u njegovo ime živjeti“, kazao je biskup Rogić.

„Dao Bog, da sveto ime Isusovo bude izgovarano samo s molitvom, prošnjom i zahvaljivanjem na usnama našeg narod. Tada bi se i druge stvari mogle početi mijenjati. Puno toga ovisi o tome koliko držimo do svojih svetinja, toliko zapravo prihvaćamo Božje spasenje, Božje utjelovljenje, Božji ulazak i u naš život! Gospodine, ti si odredio da se na ime Isusovo prigne svako koljeno i svi ljudi u njemu nađu spasenje. Udijeli nam milost da budemo tvoj narod, Kristovi, kršćani, a Ti naš jedini Spasitelj koji nas vodiš kroz dane ovoga života, put vječnoj sreći, u vječno zajedništvo s Tobom“, zaključio je homiliju biskup Rogić.